MARCELIUS MEDIUM HEALER

Spiritualiteit, Paranormaal, Praktijk, Fyto - Orthomoleculair & Energetische behandelingen

Gezondheid 2









11 Artikelen: Over vitamines - mineralen en gezondheid



Over de helende werking van laurier

Geen arts weet dit – brouw een
laurierblad en elimineer alle ziekten.


Voordelen van laurierbladeren.

Laurier bladeren

Laten we het door God geschapen planten gebruiken voor een gezond en gelukkig leven. We kunnen het laurierblad niet alleen
gebruiken voor voedsel, maar ook voor gezondheid en schoonheid. Kauw en slik 1 laurierblad per dag en laat alle wormen en
ziektekiemen in de darmen uit je lichaam ontsnappen. Drink thee en verwijder lichaamsschimmels en virussen. Tegelijkertijd
verdwijnen ook griep, verkoudheid, bronchiale en luchtwegaandoeningen.

Het is ook zeer nuttig bij ernstige ziekten zoals cholesterol in het bloed, leverziekte, kanker, hepatitis en diabetes. Laurier is een
natuurlijke antioxidant, het wordt ook gebruikt voor de schoonheid van huid, nagels en haar. Wanneer het laurierblad, dat een
antibacteriële eigenschap heeft, wordt verbrand, reinigt de rook de energie van het huis, zijn aura, het geeft rust en kalmeert.
Je kunt het ook gebruiken als pijnstiller, bij hoofdpijn, kiespijn.

Er zijn veel voordelen van laurier. Maar vandaag willen we het hebben over de 3 belangrijkste voordelen van laurierbladeren.

Voordelen van laurierbladeren. Het doodt schimmels, parasieten, infectieziekten en virussen. Als je geen laurierbladeren kunt eten,
brouw dan laurierbladthee en drink het op. Laurier reinigt onze luchtwegen en opent de bronchopulmonale passages, en geneest ook
bronchitis, astma, griep, verkoudheid, ARV. Het reinigt het spijsverteringsstelsel, namelijk de maag, evenals de dunne en dikke darm.
Het reinigt wormen, parasieten, ascorida, bacteriën en schimmels in de darmen en verhoogt de immuniteit door het lichaam
te reinigen.

Dus laten we doorgaan met het recept voor het bereiden van thee uit laurierbladeren.

200 ml water 4 gedroogde laurierblaadjes. Kook de thee 7 minuten op laag vuur en giet het in een pot met de
bladeren en laat het afkoelen Dit type thee moet 's ochtends op een lege maag worden gedronken, 200 ml
thee per persoon

Het tweede recept voor het bereiden van laurierthee:

Je kunt deze thee elke dag op een lege maag drinken.

500 ml water - 5 kruidnagels - 6 gedroogde laurierblaadjes - Kook de thee 10 minuten.

Deze thee is een echte ontgifting voor ons lichaam. Het reinigt ook de lever, het galstelsel en geneest cystitis en
ontsteking van de urinewegen. Kruidnagel en laurier is ook goed voor gewichtsverlies. Je zult heel goed afvallen.
Drink deze thee elke dag 1 uur voor of 1 uur na de maaltijd. Een persoon kan overdag 500 ml thee drinken.

Eet 2 kruidnagels per dag en kijk wat er met je gebeurt

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van kruidnagel? Over de hele wereld worden ze gebruikt om vlees en stoofschotels op
smaak te brengen om rijke sauzen te maken, zoals de Mexicaanse mol of ingelegde groenten, en in kaas, brood en warme
dranken zoals thee. De mogelijkheden zijn dus eindeloos! Kruidnagel staat bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen.
En dat komt omdat ze rijk zijn aan een verscheidenheid aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Slechts twee kleine kruidnagels
per dag verlichten spijsverteringsproblemen, stimuleren je immuunsysteem en kunnen je zelfs helpen kanker te bestrijden! En er is
nog veel meer te melden!

Kruitnagels

SAMENVATTING: – Door hun vermogen om het aantal witte bloedcellen in het lichaam te verhogen dat ons helpt infecties te bestrijden,
zijn kruidnagels een van de beste dingen die we kunnen nemen voor immuunondersteuning. – Kruidnagel kan worden gebruikt als een
remedie voor spijsverteringsproblemen omdat ze de productie van spijsverteringsenzymen verhogen – Als u kiespijn of een gat heeft
dat u stoort, helpt het om een kruidnagel op de tand te houden om de pijn te elimineren totdat u naar de tandarts kunt gaan! Een
studie van het Food and Nutrition Institute in Caïro, Egypte, vond dat de eugenol gevonden in kruidnagelolie verbetert de
leverfunctie. – Eugenol geeft kruidnagel hun pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen! Een manier
waarop u er gebruik van kunt maken, is door kruidnagel te gebruiken als een hoofdpijnmiddel.

– Kruidnagel bevat bepaalde elementen zoals flavonoïden, mangaan en eugenol, die de gezondheid van botten en gewrichten
bevorderen. Een studie aan de Universiteit van Buenos Aires testte kruidnagel tegen een aantal vrij ernstige bacteriën, zoals E. coli
en stafylokokken. Het onderzoek toonde aan dat kruidnagelolie deze bacteriën effectief doodt - kruidnagelextract hielp de groei van
tumoren te stoppen en veroorzaakte zelfs celdood in verschillende versies van menselijke kankercellen. Deze omvatten long-, borst- en eierstokkanker, evenals andere soorten kanker in een vroeg stadium. – Kruidnagel is ideaal voor mensen met bloedsuikerproblemen,
zoals diabetes, omdat ze zich gedragen als insuline in het lichaam. Ze helpen eigenlijk overtollige suiker uit het bloed naar de
lichaamscellen te exporteren en brengen de suikerspiegel weer in balans - kruidnagel bevat vitamine K, wat essentieel is
voor het bevorderen van een gezonde bloedstolling. Dit is vooral gunstig voor degenen die problemen hebben met
overmatig bloeden als gevolg van vitamine K-tekort.

Vakliteratuur

Marcelius



Uw bijdrage ter ondersteuning van ons werk is
belangrijk en wordt door ons zeer gewaardeerd.

Wanneer u ons werk waardeert, overweeg dan om ons
te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.




Vitamine D: Meer Dan Gezonde Botten


Dr. Rath
Research Institute
26 juli 2021



Vitamine D is een vetoplosbare vitamine, die ook wel de zonneschijnvitamine wordt genoemd omdat de ultraviolette stralen van de
zon de aanmaak ervan in de huid op gang brengen. Vitamine D is een soort prohormoon dat wordt aangemaakt wanneer cholesterol
in de huid wordt blootgesteld aan de UV-stralen van de zon. Verdere verwerking in de lever en de nieren is een belangrijke stap in
de productie van de actieve vorm van vitamine D die calcitriol wordt genoemd. De twee verschillende soorten vitamine D zijn D2
(ergocalciferol), aanwezig in plantaardige producten zoals paddenstoelen, en D3 (cholecalciferol), aanwezig in dierlijke
producten en vette vis. Vitamine D3 blijkt twee keer zo effectief te zijn als D2 in het verhogen van de
bloedspiegels van vitamine D.

Meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking, waaronder baby’s, jonge vrouwen en oudere volwassenen,
heeft een tekort aan deze essentiële vitamine. 75-80% van de mensen met een donkere huid heeft een constant
tekort aan vitamine D vanwege het hogere melaninegehalte in de huid dat de UV-stralen tegenhoudt. Daarnaast zijn
overmatig gebruik van zonnebrandcrème, vooral met een hogere SPF, bewolkt weer en luchtvervuiling enkele van de
factoren die de vitamine D-productie in de huid beïnvloeden. Een vetarm dieet en ziekten van het spijsverteringsstelsel,
de lever en de nieren zijn secundaire factoren die bijdragen tot een tekort aan vitamine D.

Hoewel het nodig is voor veel belangrijke functies in het lichaam, wordt vitamine D over het algemeen alleen geassocieerd met
gezonde botten, omdat het de calciumopname vanuit het spijsverteringsstelsel bevordert en een optimale calcium/ fosforverhouding
in stand houdt. Vitamine D heeft echter nog vele andere gezondheidsvoordelen, waaronder vermindering van ontstekingen, een gezonde immuunrespons, verbeterde cognitieve functies, een gezond glucosemetabolisme, bescherming tegen het metabool syndroom, hart-
en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker, zoals borst-, colorectale, pancreas- en prostaatkanker.

Groene thee extract

De onderzoekers van het Dr. Rath Research Institute hebben meerdere studies uitgevoerd om de voordelen van vitamine D3 te
bewijzen. In een van die studies testten we de antikanker effecten van vitamine D alleen en in combinatie met de andere groep
van synergetische voedingsstoffen op borstkankercellen 1. Wanneer alleen getest, remde vitamine D de groei van de kankercellen.
Vitamine D gecombineerd met alleen groene thee-extract en een specifiek nutriëntenmengsel (NM), toonde aan dat vitamine D met
het groene thee-extract de groei van borstkankercellen met 62% remde, maar dat de combinatie met andere specifieke nutriënten
een significant sterker effect had op de remming van de groei van kankercellen. Met toenemende doses van de NM, en terwijl de
dosis vitamine D constant werd gehouden, werd de groei van borstkankercellen geremd tot 94%.

In een andere studie werden de cardiovasculaire effecten van vitamine D3 alleen, en in combinatie met vitamine C, getest op
de afzetting van collageen en andere eiwitten door menselijke aorta gladde spiercellen 2. De resultaten wijzen erop dat vitamine
D3 de afzetting van collageenmoleculen verhoogt, wat wijst op sterkere bloedvatwanden, waardoor de kans op atherosclerose wordt
verkleind. Een andere studie bevestigde de synergetische interactie tussen vitamine D3 en vitamine C. Hieruit bleek dat deze combinatie
veel van de gebeurtenissen die tot atherosclerose leiden kan verminderen, en deze resultaten kunnen worden bereikt bij een lagere dosis
dan wanneer vitamine D3 en C afzonderlijk worden ingenomen 3.

Om de antibacteriële effecten van vitamine D3 te evalueren onderzochten wij de werkzaamheid van vitamine D3 en vitamine C
samen met een veelgebruikt antibioticum, doxycycline, op de bacteriën die de ziekte van Lyme veroorzaken. De resultaten toonden
aan dat doxycycline in combinatie met vitamine D3 en vitamine C een significante antibacteriële werking had op de Borrelia species
en de actieve en slapende vormen ervan verminderde 4.

Onze studies bewijzen de veelzijdige werking van vitamine D3 en dat de voordelen voor de gezondheid verder gaan dan alleen
gezonde botten. Neem uw vitamine D3 dagelijks voor een optimale gezondheid!

Attentie van Marcelius



Voedsel voor de hersenen:
Beoordeling onderzoekt de link tussen dieet en geestelijke gezondheid

Geplaatst op 29 juni 2021




Een recensie gepubliceerd in het tijdschrift European Neuropsychopharmacology toont aan dat iemands dieet zijn mentale
gezondheid kan verbeteren of verslechteren, afhankelijk van de kwaliteit van het voedsel dat hij eet. Europese onderzoekers
kwamen tot deze conclusie na het bekijken van eerdere studies die het potentiële verband tussen voeding en geestelijke
gezondheid onderzochten.

De onderzoekers vonden sterk bewijs dat het mediterrane dieet, een dieet rijk aan fruit, groenten en olijfolie, een beschermend
effect heeft tegen depressie. Andere studies suggereren ook dat het volgen van een ketogeen dieet, dat rijk is aan vet en weinig
koolhydraten, de frequentie van aanvallen bij kinderen met epilepsie kan verminderen.

Een slecht dieet daarentegen wordt geassocieerd met stemmingsstoornissen, zoals depressie en bipolaire stoornis. Ondertussen is
een vitamine B12-tekort gekoppeld aan vermoeidheid, geheugenproblemen en de ontwikkeling van depressie. Volgens de beoordeling,
kan het nemen van vitamine B12 supplementen verbetering geven van de geestelijke gezondheid bij mensen met vitamine B12 tekort.

Bovendien zijn een paar studies die het consumeren van te veel geraffineerde suikers tijdens de zwangerschap het risico van kinderen
op het ontwikkelen van hyperactiviteit en aandachtstekort hyperactiviteitsstoornis (ADHD) kan verhogen. Het eten van meer vers
fruit en groenten daarentegen zou kinderen tegen deze omstandigheden kunnen beschermen.

De onderzoekers concludeerden dat hoewel het verband tussen geestelijke gezondheid en bepaalde voedingsmiddelen relatief
zwak is, er voldoende bewijs is om een directe associatie tussen iemands algehele dieet en mentale gezondheid te ondersteunen.

Hoe uw dieet uw geestelijke gezondheid beïnvloedt

Wat je eet beïnvloedt hoe je je voelt omdat je mentale en spijsverteringsgezondheid nauw met elkaar verbonden zijn. Om te
beginnen wordt vijfennegentig procent van je serotonine – een neurotransmitter die een rol speelt bij het bemiddelen van de
stemming – geproduceerd in je spijsverteringskanaal, dat is bekleed met miljoenen neuronen.

Goede darmbacteriën beïnvloeden de functie van die neuronen, evenals uw productie van serotonine en andere neurotransmitters.
Ze worden beschouwd als goede bacteriën omdat ze een belangrijke rol spelen in uw gezondheid. Om te beginnen beschermen
ze het slijmvlies van je darmen, verminderen ontstekingen en verbeteren hoe goed je lichaam voedingsstoffen uit voedsel
absorbeert. Daarnaast activeren ze ook neurale paden die rechtstreeks tussen je darmen en hersenen reizen.

Gezien de rol van het spijsverteringsstelsel in de geestelijke gezondheid, zou het geen verrassing moeten zijn dat uw dieet ook uw
stemming beïnvloedt. Inderdaad, studies tonen aan dat mensen die het mediterrane dieet en andere "traditionele" diëten volgen,
tot een 35 procent lager risico hebben op het ontwikkelen van depressie dan degenen die een typisch westers dieet volgen.

Onderzoekers schrijven dit verschil toe aan het feit dat traditionele diëten meer groenten, fruit, onbewerkte granen en zeevruchten
bevatten, en slechts bescheiden hoeveelheden mager vlees en zuivel. Traditionele diëten zijn ook verstoken van bewerkt voedsel
en geraffineerde suikers, die niet van een westers dieet zijn. Bovendien worden veel van de onbewerkte voedingsmiddelen
in traditionele diëten gefermenteerd, wat betekent dat ze rijk zijn aan levende nuttige micro-organismen die
probiotica worden genoemd.

Beste hersenvoeding om je mentale gezondheid te verbeteren

Bekijk de volgende voedingsmiddelen om uw geestelijke gezondheid te verbeteren:

  • Vette vis – Zalm, makreel en sardines zijn rijk aan gezonde omega-3 vetzuren. Studies suggereren dat een omega-3-tekort uw risico
    op het ontwikkelen van depressie kan verhogen.
  • Probiotische voedingsmiddelen – Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kombucha en zuurkool bevatten probiotica, die een goede darmgezondheid bevorderen.
  • Volle granen – Volle granen zijn uitstekende bronnen van B-vitamines zoals vitamine B12, wat belangrijk is voor de gezondheid van
    de hersenen.
  • Bladgroenten – Groene bladgroenten zoals spinazie zitten boordevol folaat, een andere B-vitamine. Onderzoek toont aan dat
    mensen met depressie de neiging hebben om lage niveaus van folaat te hebben.

Uw dieet kan uw mentale welzijn verbeteren of uw risico op psychische stoornissen verhogen. Neem een
gezond dieet aan dat rijk is aan vers fruit, groenten en volle granen voor een betere geestelijke gezondheid.

> bron <

Attentie en vertaling
door Marcelius





24 mei 2021


Wat Is GABA en wat Is de werking hiervan?



We leven in een maatschappij die in geen enkel opzicht nog lijkt op een natuurlijke omgeving in welke we gedurende vele jaren zijn
geëvolueerd. Velen van ons werken lange uren, halen deadlines, hollen van de voetballes naar de balletles, hebben geen tijd meer
om rustig samen te zijn met vrienden en familie, om buiten van de zon te genieten. De huidige omvang van de wereldbevolking
legt een grote druk op resources van onze planeet en op onszelf als mens. We hebben zoiets ontwikkeld als een
'‘voedingsindustrie’' Ons voedsel wordt nu in fabrieken gemaakt, onze gewassen worden eenzijdig geteeld
en besproeid met chemicaliën die de oogst moeten verbeteren, het vee of vis wordt gekweekt en
bewerkt, met grote gevolgen voor de voedingswaarde en nutriënten die het voedsel biedt.

Evenwicht

Zowel nutriëntarme voeding, het gebrek aan beweging en sociaal contact, de emotionele
stress als de aanwezigheid van omgevingstoxines en/of een gebrekkige slaap leiden er allemaal
toe dat we als mens uit evenwicht worden  gebracht. Het interne milieu in ons lichaam streeft er steeds
naar in homeostase, in evenwicht, te zijn. Af en toe een korte, hevige stressprikkel zoals we in de evolutie vaak
ervaren hebben, zoals honger, dorst, hitte, koude, brengt ons uit die homeostase en zet werkingsmechanismen in
gang die ons binnen aanzienlijke tijd terug in homeostase brengen. In dat geval spreken we van een kortdurende, fysiologische
hormetische prikkel die gezond is en cruciaal voor het behouden van gezondheid: deze houdt ons flexibel.

De stressprikkels waar we in onze huidige samenleving aan worden blootgesteld, zijn daarentegen vaak niet kortdurend en vaak erg
nieuw in de menselijke evolutie zoals bewegingsgebrek, de aanwezigheid van schermen of nieuwe omgevingstoxines ontstaan door chemische industrie, om er maar enkele te noemen. Zeker in deze onzekere tijden van een plandemie, zoals de zogenaamde huidige (Corona-pandemie),
staan zeer veel mensen onder langdurige stress.

HPA-as

Telkens als onze hersenen een stressprikkel waarnemen wordt er een neuro-endocrinologisch systeem geactiveerd:
hypothalamus-hypofyse-bijnieras (HPA-as). Indien deze HPA-as langdurig wordt geactiveerd en de homeostase
langdurig wordt verstoord, zoals bij veel mensen in deze tijd het geval is, kan het langdurig produceren van
cortisol grote gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Eén van de meest cruciale interventies als
gezondheidsprofessional is het tot rust brengen van de HPA-as zodat het lichaam de kans krijgt zijn
homeostase te herstellen.

Een interessant werkingsmechanisme om de HPA-as tot rust te brengen is deze van de neurotransmitter
GABA. Dit is onze belangrijkste inhiberende (remmende) neurotransmitter die overal in ons brein de prikkels
afremt zodra er voldoende stimulerende signalen zijn doorgegeven. Een overmaat aan stimulerende signalen kan
schadelijk zijn  voor onze hersenen. GABA remt ook de HPA-as.

GABA

Een GABA-tekort is in verband gebracht met rusteloosheid of piekergedrag, paniekaanvallen, slapeloosheid, hoofdpijn,
verslavingsgedrag, depressie, epilepsie, Parkinson en cognitieve achteruitgang. Gelet op het feit dat naast ons
neurologisch systeem ook andere organen gebruik maken gebruik van de remmende neurotransmitter GABA,
is een GABA-tekort ook gelinkt aan hoge bloeddruk, diabetes, leveraandoeningen, nieraandoeningen en allergieën.

Strategieën om de GABA-productie op te krikken zijn de volgende. Natuurlijke voedingsbronnen van GABA zijn onder
andere tuinbonen, groene (blad-)groenten, tomaten, uien, scharreleieren en verse noten en zaden. Om endogeen
GABA te kunnen produceren, zijn voldoende bouwstoffen en cofactoren nodig. GABA wordt onder invloed van
het enzym glutamaatdecarboxylase (GAD), met als cofactor pyridoxaal-5-fosfaat (actieve vitamine B6),
gesynthetiseerd uit glutaminezuur. Aanvulling van GABA middels een supplement is ook een goede manier
om lichaamseigen GABA snel aan te vullen. En heeft u wel eens gedacht aan het inzetten van fytotherapie ter
stimulatie van GABA? Veel planten bevatten GABA. Enkele voorbeelden zijn Camellia Sinensis, Valeriana Officinalis,
Hypericum Perforatum en Passiflora Incarnata.

Daarnaast zijn alle anti-inflammatoire interventies voor de hersenen interessant. De productie van GABA neemt namelijk
af bij ontstekingsactiviteit in de hersenen. Voor het remmen van neuro-inflammatie zijn de omega-3 vetzuren
van groot belang. Omega-3 vetzuren in de hersenen remmen zelfs rechtstreeks de productie van cortisol.

Tevens is er een sterke connectie tussen het darmmicrobioom en de productie van GABA.
Ons darmmicrobioom is een grote producent van neuro-actieve stoffen en neurotransmitters zoals onder
andere GABA. Onze darm kan zelf GABA produceren als deze de juiste bacteriën bevat. De darmgezondheid is dus ook
een factor om in acht te nemen als iemand een overactieve HPA-as heeft.

Kennis uit de Praktijk

We beschreven de remmende invloed van GABA op de HPA-as en de interventies die u kunt doen om GABA te stimuleren.
Denkt u aan een voedingsinterventie, een interventie op het remmen van neuroinflammatie (omega-3), een interventie op
het microbioom (met onder andere probiotica) en het inzetten van plantenextracten die GABA bevatten of rechtstreeks
suppleren van GABA. Let u er bij een GABA-supplement op dat deze cofactoren en synergisten (zoals de B-vitamines)
bevat; daarmee verbetert de werking. Let bij suppletie altijd op mogelijke bijwerkingen, contra-indicaties en interacties.

Gaba is een afkorting voor Gamma-aminoboterzuur. We vinden deze stof van nature terug in onze hersenen. Gaba is
essentieel voor de regeling van heel wat verschillende activiteiten binnen onze hersenen. Waarvan één van de voornaamste
functies, het functioneren als neurotransmitter is. Daarnaast zal het ook helpen om verschillende delen van het lichaam te
ondersteunen. Het is met name belangrijk voor onze spieren.

Een zeer belangrijke functie van gaba is dat ze ervoor zal zorgen dat de neuronen niet overactief raken. Dit kan voorkomen door
bepaalde neurotransmitters in onze hersenen. Voorbeelden zijn dopamine, serotonine, noradrenaline of adrenaline. Zij zullen
immers de activiteit van de hersenen opvoeren.

We kunnen gaba aanmaken in het lichaam en we kunnen het aminozuur halen uit bepaalde voedingsmiddelen. De aanmaak in het
lichaam en via de voeding is zeer laag. Om die reden wordt regelmatig een supplement genomen. Die hebben enkele belangrijke
eigenschappen voor onze gezondheid.

GABA ontstaat tijdens het gistingsproces bij verschillende voedingsmiddelen. Door middel van de lactobacillus bacterie. Er is
dus geen voeding die uit zichzelf het aminozuur gaat bevatten, maar wordt tijdens de gisting aangemaakt dankzij de bacterie.

Om die reden kunnen we het vinden in kefir, miso, tempeh en in yoghurt.

Met de hulp van bepaalde andere voedingsmiddelen kunnen we er echter wel voor zorgen dat we de productie in het lichaam
gaan stimuleren. Dit gebeurt onder meer door anti-oxidanten. Flavonoïden kunnen de aanmaak van GABA sterk verbeteren.

We hebben het dan vooral over verscheidene theesoorten. Voorbeelden zijn linde, kamille, passiebloem en moederkruid.
Maar ook appelen, peren, bessen en citrusvruchten

Immuunsysteem versterken

Een andere werking van gaba is het immuunsysteem versterken. Dat is vooral goed van toepassing bij mensen die last hebben
van chronische condities zoals reuma, fibromyalgie, artrose en andere chronische problemen. Gaba zal de activiteit van de T cellen
verminderen, waardoor de symptomen van deze chronische ontstekingen minder worden. Dit zou onder meer ook kunnen helpen bij
allergische reacties zoals bijvoorbeeld hooikoorts en astma.

Pancreas versterken

Een ander belangrijk fysiek effect van het gebruik van gaba is het ontstekingsremmende effect van deze stof. Dat zal er vooral voor
zorgen dat onze pancreas sterker wordt. En kan daardoor makkelijker insuline aanmaken en insuline vrijgeven. Dit zal ervoor zorgen
dat we een betere balans krijgen van onze bloedsuikerwaarden. Ook mensen die lijden aan diabetes kunnen hier voordelen uit halen.

Vakliteratuur

Marcelius





24 mei 2021

HOE MEDITATIE NEUROTRANSMITTERS BEÏNVLOEDT
EN HOE ZE ONS ALGEHELE WELZIJN BEÏNVLOEDEN
.




Wat Zijn Neurotransmitters?

Er is een zeer groot netwerk van gespecialiseerde cellen die deel uitmaken van ons zenuwstelsel. Het gemiddelde menselijke brein herbergt
meer dan 100 miljard zenuwcellen (neuronen) en elk verbonden met ongeveer 10.000 andere cellen. Alles wat we doen – al onze bewegingen, gedachten en gevoelens – is het resultaat van deze zenuwcellen die met elkaar praten via elektrische en chemische signalen.

Neuronen staan niet in direct contact met elkaar; om met elkaar te communiceren vertrouwen ze op chemicaliën die neurotransmitters
worden genoemd. Neurotransmitters zijn chemische boodschappers die de overdracht van signalen van de ene zenuwcel naar de
andere coördineren. Deze neurotransmitters reguleren een breed scala aan processen, waaronder emoties, angst, plezier,
vreugde, woede, stemming, geheugen, cognitie, aandacht, concentratie, alertheid, energie, eetlust, verlangens,
slaap en de perceptie van pijn.

Er zijn een aantal studies die de effecten van meditatie op de "feel good" neurotransmitters hebben gemeten en vandaag zullen
we het hebben over slechts vijf van de vele neurotransmitters die meditatie op een positieve manier beïnvloedt.

1. Serotonine. Bekend door veel wetenschappers als de "gelukkige" neurotransmitter, serotonine is de sleutel tot het helpen
doorgeven van signalen van het ene deel van de hersenen naar het andere. Deze cruciale chemische stof heeft een
diepgaande impact op onze stemming en draagt sterk bij aan onze algehele staat van welzijn. Als we niet genoeg
hebben, zijn we depressief en als we genoeg hebben, hebben we een gevoel van welzijn. Een aantal studies
tonen aan dat meditatie zoals mindfulness de serotonine verhoogt.

2. Endorfine. Endorfines zijn de "feel good" neurotransmitter. Misschien wel de meest bekende, endorfines worden het meest geassocieerd
met lichaamsbeweging. Runner's "high" is een veel voorkomend effect en soortgelijke beschrijvingen zijn gegeven aan vele andere
activiteiten in de categorie oefening. Mindfulness meditatie studies hebben aangetoond dat de toename van endorfines na
meditatie op hogere niveau's komen door deze oefening.

3. GABA. GABA (gamma aminoboterzuur) is een van de belangrijkste remmende neurotransmitters in uw centrale zenuwstelsel.
GABA is de neurotransmitter die wordt geassocieerd met gevoelens van rust. Niet genoeg van deze chemische stof kan
leiden tot problemen, waaronder angst, nervositeit, race gedachten, en slapeloosheid. Psychiaters aan de Boston
University School of Medicine vond een 27% toename van GABA niveaus na slechts 60 minuten van mindful meditatie

4. DHEA. Hoewel DHEA een technisch hormoon is, het werkt direct op neurotransmitter systemen om synaptische transmissie te
reguleren. Wanneer in een evenwichtige staat, de aanwezigheid van DHEA vergemakkelijkt en dat noemen we de "levensduur molecuul".
Meditatie stimuleert de juiste hoeveelheid DHEA die op zijn beurt zet ons in een positie om te profiteren van de "DHEA effect". In feite, door
het meten van DHEA in het lichaam kunnen we nauwkeuriger meten in tijd.

5. Cortisol. Cortisol is een kruising tussen een hormoon en een neurotransmitter. Het wordt beschouwd als gerelateerde stress
en of het fungeert als een hormoon of een neurotransmitter. Meditatie verlaagt cortisol en mindfulness meditatie wordt
gezien om cortisol niveaus te verlagen over een periode van een paar weken.

Vakliteratuur

Marcelius



5-5-2021

OVER VITAMINE C

Vitamine C wordt ook wel aangeduid als ascorbinezuur. Het valt onder de in water oplosbare vitamine.
Het is de meest bekende vitamine onder de vitamines. Het heeft dan ook een zeer belangrijke
functie voor ons lichaam.


Het draagt zorgt voor:

~  Een goede weerstand te reguleren en deze optimaal te blijven behouden
~ Botten, tanden, huid en bloedvaten in goede conditie blijven
~ Ons zenuwstelsel goed en optimaal blijft functioneren
~ We ons fit en energiek voelen

~ Het lichaam wordt beschermd tegen vrije radicalen, in samenwerking met vitamine E
~ De opname van het mineraal ijzer wordt bevordert, ijzer is op zijn beurt weer een zeer
~ belangrijke schakel bij de vorming van hemoglobine, een eiwit in de rode bloedcellen
die  ervoor zorgt dat zuurstof naar alle delen van het lichaam worden vervoerd.
~ Het is dus een sterke antioxidant.


Een belangrijke vitamine: We kunnen vitamine C niet zelf aanmaken. We moeten het iedere dag
weer uit onze voeding halen. Gelukkig vinden we vitamine C in ontzettend veel groente, aardappelen
en fruit. In het bijzonder zijn koolsoorten en citrusvruchten zeer rijk aan vitamine C. De sinaasappel
heeft zo’n beetje zijn bekendheid verkregen dankzij zijn best aardige hoeveelheid vitamine C.
Toch is het niet de grootste bron van vitamine C, wat wel vaak wordt gedacht.

Krijg je maagklachten bij het innemen van een vitamine C supplement?

Neem dan geen ascorbinezuur maar ga voor een ascorbaat versie (dus gekoppeld
aan bijvoorbeeld magnesium of calcium). Deze zijn veel milder voor je maag.
Als je spijsverteringsproblemen ervaart als gevolg van het nemen van
te veel vitamine C, verlaag dan gewoon de supplementendosering.

Mensen met hemochromatose (ijzerstapelingsziekte) lopen het
risico op een overdosis aan vitamine C. Deze aandoening zorgt ervoor
dat het lichaam grote hoeveelheden ijzer opslaat, wat wordt verergerd door te
veel vitamine C.

Gezondheidsvoordelen van vitamine C

Vitamine C kan je helpen om een verkoudheid te verhelpen, maar hoe effectief het is hangt vooral af
van de dosering die je neemt. Een grote dosering vitamine C op de dag van de ziekteverschijnselen
levert verbeteringen op. Het kan ook je immuunsysteem helpen versterken.

Helpt de opname van ijzer te verhogen

Ijzer is een noodzakelijk mineraal dat je lichaam nodig heeft om hemoglobine aan te
maken en bijdraagt aan de ondersteuning van de hersenen en je geheugen.

Verlaagt het risico op het ontwikkelen van een urineweginfectie

Blaasontstekingen zijn urineweginfecties die vaak vrouwen treffen. Vitamine C
kan nuttig zijn voor de behandeling van urineweginfecties, zoals een blaasontsteking.

Kan mogelijk helpen de bloeddruk te verlagen

Onderzoek suggereert dat vitamine C een rol kan spelen bij de bescherming van de
cardiovasculaire gezondheid. Meer onderzoek is nodig voordat er conclusies kunnen worden getrokken.

Verlaagt de kans op Alzheimer

Uit onderzoek blijkt dat ouderen die een hoge dosering van zowel vitamine C als vitamine E
namen, minder risico hadden op het ontwikkelen van Alzheimer.

Gaat oxidatieve schade tegen

Vrije radicalen die oxidatieve schade veroorzaken dragen bij aan ziekten zoals kanker, beroerte en
hart- en vaatziekten. Vitamine C kan helpen om deze vrije radicalen te bestrijden, waardoor je het
risico op het ontwikkelen van deze ziekten op latere leeftijd mogelijk verkleint.

Minder kans op het ontwikkelen van staar

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat vitamine C de kans op het ontwikkelen van
staar kan verminderen. Dit blijkt uit zowel studies met dieren als studies bij mensen.

Verhoogt de botdichtheid

Het verlies van botdichtheid is een veel voorkomend probleem bij ouderen, met name vrouwen.
Botontkalking is in verband gebracht met oxidatieve stress, maar vitamine C supplementen bleken
een beschermend effect te hebben.

Voorkomt spierpijn en draagt bij aan het spierherstel

Meerdere onderzoeken suggereren dat het innemen van vitamine C-suppletie vóór de training kan helpen
om de spierpijn te verzachten en oxidatieve stress te verminderen. Dat betekent dat je na een intensieve
work-out sneller in staat bent om weer te kunnen trainen.

Verbetert de gemoedstoestand en verhoogt het libido

Last van een depressie of stemmingswisselingen? Vitamine C kan helpen om de stemming te
verbeteren en het libido te verhogen (3 gram vitamine C per dag), waardoor je meer zin in seks hebt.

Verbetering van de bloedcirculatie

Een ander voordeel van vitamine C is de stimulatie van de bloedsomloop.

Vermindert rimpels en gaat huidveroudering tegen

Zowel orale toediening van vitamine C als een crème kan helpen bij het tegengaan van huidveroudering.
De onderzoekers beoordeelde voor en na foto’s en zagen een verbetering van bijna 60%(!) bij de
deelnemers die hun huid met vitamine C behandelden.

Vitamine C wordt ook gebruikt voor het behandelen van:
Acne - Bronchitis - Maagzweren - Dysenterie - Depressie
Vermoeidheid - Alzheimer - Huidinfecties - Stress


Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C

Guave


Een portie guave van 100 gram levert 293% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.
Om de hoogste concentratie aan vitamine C binnen te krijgen is het belangrijk dat je guave
met de schil opeet (net als een appel). Guave's zijn verder rijk aan voedingsvezels,
vitamine A, foliumzuur, kalium, koper en mangaan.

Rode chilipeper


Je zou het misschien niet zeggen maar rode chilipeper bevat meer vitamine C
dan een sinaasappel (144 mg vitamine C per 100 gram).En al die hitte die je voelt
na het eten van hete chilipepers kost energie en calorieën om te produceren. Zelfs zoete
rode pepers bevatten stoffen die de thermogenese (warmteproductie in ons lichaam) en het
zuurstofverbruik gedurende meer dan 20 minuten aanzienlijk verhogen nadat ze zijn gegeten.

Bloemkool

Bloemkool bevat een indrukwekkend aantal voedingstoffen en mag vanwege de talloze gezondheidsvoordelen
niet ontbreken in een gezond dieet. Een portie van 100 gram bloemkool bevat 48 mg vitamine C.
Daarnaast bevat bloemkool ook veel vitamine K, B6 en B11.

Papaja


Papaja is een tropische vrucht met veel voedingstoffen en antioxidanten (carotenoïden). Papaja van
100 gram levert 61 mg vitamine C. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat gefermenteerde
papaja oxidatieve stress bij ouderen en mensen met prediabetes, milde hypothyreoïdie (trage schildklier)
en leverziekte kan verminderen. De vitamine C en lycopeen in papaja beschermt de huid en gaat de tekenen
van huidveroudering tegen.

Aardbei


Deze bosvrucht bevat per 100 gram bijna 60 mg aan vitamine C. Ook zijn aardbeien rijk aan mangaan, wat
kan helpen om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Zorg er wel voor dat je voor biologische
aardbeien kiest. De meeste aardbeien in de supermarkt zijn beladen met pesticiden.

Zwarte bes


Als het gaat om vitamine C dan mag de zwarte bes met recht tot de beste fruitsoorten behoren.
Een portie van 100 gram zwarte bessen bevat 150 mg vitamine C. Behalve vitamine C is de zwarte bes
rijk aan antioxidanten en natuurlijke anthocyanen.

Spruitkool


Spruitkool, beter bekend als spruitjes, bevat relatief weinig calorieën, maar veel vezels, vitamines en mineralen.
Een portie spruitjes van 100 gram levert 85 mg vitamine C op. Spruitjes zijn ook rijk aan vitamine K, wat
belangrijk is voor bloedstolling en de gezondheid van de botten.

Boerenkool


Klassieke boerenkoolstamppot is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond. Boerenkool bevat namelijk
veel vitamine C (120 mg vitamine C per 100 gram boerenkool), vezels, antioxidanten en gezonde vetten.

Mandarijn


Ondanks hun gezonde reputatie dat ze vol zitten met vitamine C, bevatten mandarijnen eigenlijk minder
vitamine C dan veel andere fruit en groenten. De mandarijn bevat zo’n 40 mg vitamine C per
100 gram. Ondanks dat blijft deze citrusvrucht lekker en gezond. Ze zijn rijk aan
vezels en bevatten weinig calorieën.

Peultjes


Peultjes je moet er van houden. Maar wat vaststaat is dat ze rijk zijn aan vitamine C, B1 en B6.
Een portie van 100 gram peultjes levert 60 mg vitamine C op. Een ander voordeel van
peultjes is dat ze caloriearm zijn en prima passen binnen een koolhydraatarm dieet.

Houd in gedachten dat je lichaam in het algemeen geen wateroplosbare vitamines
opslaat, behalve vitamine B12. Voor een optimale gezondheid zou je vitamine C dus elke
dag uit je dieet moeten halen. Probeer daarom om dagelijks 2 tot 3 van bovengenoemde vitamine C
voedselbronnen te consumeren. Dit zal je helpen om een optimale gezondheid te behouden.

https://youtu.be/5z6JodnjJzE Video over vitamine C en nierstenen.

Marcelius

Vakliteratuur




7 mei 2021

Vitamine B8 ofwel Biotine: voor voller en sterker haar!

Biotine (vitamine B8) is super voor het verkrijgen van sterkere nagels.
De vet oplosbare vitamine geeft meer dan gezonde nagels; vitamine B8 maakt ook haren, lever en huid gezonder.
Bij haarverlies is gebleken dat er een tekort van deze vitamine is. Wat kan biotine betekenen bij haarverlies en dunnere, broze haren?

Biotine voor voller haar.

Vitamine B8 is een goede behandelwijze voor broze nagels die snel afbreken en geeft weer stevigheid. Bij haarverlies is gebleken dat
er weinig biotine in het bloed aanwezig is. De vitamine ondersteunt de omzetting van voeding in brandstof voor het lichaam en helpt bij
het metabolisme van koolhydraten, vetten en proteïnen.

Voor de lever.

Eierdooiers zijn rijk aan biotine.

Biotine is gunstig voor haren, nagels en huid omdat het tevens een rol speelt bij de genregulatie en cel signalering. Ook voor de
(vette) lever is het een belangrijk nutriënt. 3 Een gezonde lever betekent ook gezonder haar. Een wateroplosbare vitamine wordt
niet opgeslagen in het lichaam. Het kan gefabriceerd worden door de darmbacteriën, ingenomen worden als supplement of via de
voeding verkregen worden. Vitamine B8 is een co-enzym voor carboxylase enzymen, die uiteenlopende metabole reacties ondersteunen.
Deze metabole reacties zijn betrokken bij de vet synthese, aminozuren en gluconeogenese alle belangrijk voor een gezonde huid en haardos.

Biotine tekort bij haarverlies

Er is voeding genoeg waar biotine in zit, dus normaal gesproken komt zou een tekort niet snel voorkomen. Maar metabole
stoornissen toch een kenmerk van deze tijd veranderen dit gegeven. En aangezien de darmbacteriën biotine produceren,
unnen gastro-intestinale stoornissen (een bacteriële of schimmelinfectie, prikkelbare darm, inflammatoire darmziekten)
en antibioticabehandelingen ook voor een tekort zorgen.

Een lagere biotine spiegel komt vaker voor bij;

Dermatitis
Haarverlies
Bij ouderen
Bij sporters en atleten
Rokers en alcohol gebruikers
Zwangerschap en borstvoeding
Door gebruik van anti-epileptica

Symptomen van een vitamine B8 tekort zijn

Conjunctivitis
Rode uitslag rond de ogen, neus en mond
Neurologische symptomen zoals depressie, lethargie
Verminderde weerstand: kwetsbaar voor bacteriële en schimmelinfecties

Voedings rijk aan biotine zijn;

Witte champignons
Havermout vlokken
Tarwekiemen  
Varkensvlees
Eierdooier
Wortelen
Wrongel
Spinazie

Rijk aan biotine zijn: biergist, noten en zaden, zalm, avocado’s, zoete aardappel en bloemkool.
Daarna komen fruitsoorten en andere voedingsmiddelen zoals; appels, tomaten, rundvlees en sla.

Attentie van Marcelius

Vakliteratuur




Over voeding & voedingspatronen

Door Xandra
3 mei 2021




Lieve mensen graag wil ik het volgende met u delen over voeding, even iets totaal anders dan wat ik gewoonlijk schrijf als relatie
medium en over de wereld die nu in verandering is. Toch is dit onderwerp niet geheel onbelangrijk zeker naarmate wij in deze
nieuwe wereld verkeren zullen de voedingspatronen ook meer en meer aangepast worden. Veel mensen merken op dat |e
een bezoek aan de huisarts en het zoveelste medicijntje niet veel baat heeft meer bij het oplossen van de klacht. Vaak
houd het de klacht in stand en gebruik je het medicijn om de klacht en de oplossing ervan te onderdrukken en de
kern gaat vaak hierdoor niet geheel weg of komt terug. Waar ik met u naar wil kijken is de voeding die echt
totaal weinig besproken wordt en dat is de alkalische voeding dat houd in dat bijvoorbeeld tinnitus of
andere ontstekingsvormen in beginnende fases geheel weg kan worden genomen door de juiste
voeding tot je te nemen.

Ik zal hier een aantal belangrijke voeding aan u meegeven:

Oregano heeft 42 x meer antioxidanten dan een appel dit zuivert
je bloed en helpt je van je sinusproblemen af en andere ontstekingen die
zijn ontstaan door verkeerde voedingspatronen. En laten we wel wezen dat voeding
echt het belangrijkste is waar een mens het eerst naar mag kijken. De darmen zijn vaak de
boosdoener van ziektes en allerlei vervelende klachten. Nog een alkalische voeding is watercress
dit is super voedsel met lage calorieën en je hoort er te weinig over en is rijk aan antioxidanten. Daarnaast
is de bekende perzik een goed diureticum en geweldige voeding om je lichaam te zuiveren. Limoenen ''mmm'' nog
beter dan citroenen maakt je bloed totaal schoon en zit vol met antioxidanten.

Naast dat ik me bezig houdt met het oplossen van emotionele blokkades als regressietherapeut en bekend
ben als relatie medium Xandra houd ik me met van alles bezig op gebied van spirituele ontwikkeling
en kennis van de geestelijke en lichamelijke aspecten van de mens.

Wilt u een telefonisch consult bij mij boeken mail dan naar : paramacxa@gmail.com

Relatie medium - Regressie therapeut - Xandra



Citroenwater is effectief voor de algehele Gezondheid!

Door Marcelius

22 April 2021




Het drinken van lauw citroenwater als start in de ochtend is vrij eenvoudig om routine te krijgen voor verbetering van uw gezondheid.

Als u begint met deze eenvoudige en verrassende gezonde gewoonte dan bemerkt u zeker het verschil. Niet alleen de verfrissende
smaak maakt je wakker in de ochtend, het helpt bij de spijsvertering om goed op te starten en zorgt voor natuurlijke ontgiftten van de lichaamsprocessen. En citroenen zitten vol met: vitamine C, B, calcium, ijzer, magnesium, kalium, enzymen, antioxidanten en vezels.

Volgens de Ayurvedische filosofie, zijn de keuzes die je maakt met betrekking tot uw dagelijkse routine ofwel het opbouwen van de
weerstand tegen ziekten. Dus waar wacht je op om je dag te beginnen met deze ongelooflijke gemakkelijke ochtendroutine. De
voordelen zijn eindeloos en ik vermeld de 15 belangrijkste voor u in dit artikel.

1. Verbetert de spijsvertering

Citroensap heeft een vergelijkbare structuur aan sappen van uw maag en helpt los te maken en spoelen toxines uit het
spijsverteringskanaal. Citroensap kan helpen verlichten bij: indigestie, brandend maagzuur, en opgeblazen gevoel. Het helpt
ook om je darmen te bewegen in de ochtend, hydrateert je dikke darm, stimuleren de galproductie, en bezielt water in je ontlasting.

2. Boost immuunsysteem

Citroensap is rijk aan vitamine C, die helpt bij versterken van het immuunsysteem en vecht tegen verkoudheid en griep. Maar niet
alleen vitamine C is belangrijk voor een goed werkend immuunsysteem, ijzer is een andere belangrijke voedingsstof, en
citroenen verbeteren het vermogen om meer ijzer te absorberen uit het voedsel dat je eet.

3. Hydrateert je lichaam

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven. Vooral tijdens de zomermaanden. Gewoon water is het
beste, maar veel mensen vinden dit saai en drinken er niet genoeg van. Dat is waar citroen in het spel komt
om dingen interessanter te maken. Dus voel je vrij om niet alleen je dag te beginnen met citroenwater, maar drink zoveel
glazen als je wilt gedurende de dag om gehydrateerd te blijven.

4. Boost jouw Energie

Citroenwater geeft je een instant boost van energie en verbetert je humeur direct aan het begin van je dag.

5. Bevordering van een gezonde en verjongde huid

Citroenen zijn een rijke bron van antioxidanten die schade door vrije radicalen voorkomen. Deze vrije radicalen zijn verantwoordelijk
voor pre-volwassen veroudering van uw huid. Vitamine C helpt om de elasticiteit van uw huid te behouden om de vorming van rimpels te
voorkomen en vlekken te verminderen.

6. Ontsteking verminderen

Citroenen hebben de mogelijkheid om urinezuur te verwijderen uit je gewrichten. Urinezuur bebouwde -ups
zijn één van de belangrijkste oorzaken van ontsteking.

7. Steun voor gewichtsverlies

Hoewel citroenwater op zijn eigen is en geen gewichtsverlies wonder, maar kan zeker helpen om sneller en op langere termijn resultaten
te bereiken. Citroenen helpen bij het bestrijden van honger hunkeren naar stimulerend metabolisme, en geven u een gevuld gevoel,
waardoor het minder kans heeft om te snacken tussen de maaltijden.

8. Alkaliseer je lichaam

Hoewel citroenen een zure smaak hebben, zijn ze een van de meest alkaliserende voedselbronnen op aarde.
Te veel zuren kunnen leiden tot ontsteking, obesitas, en grote ziekten zoals kanker, diabetes en Alzheimer.

9. Reinigingseigenschappen

Citroenen helpen je hele lichaam te spoelen van toxines om opgebouwde en schade aan uw cellen, weefsels en organen te voorkomen.
Het stimuleert uw lever om meer enzymen te produceren en efficiënter te werken. Citroensap werkt als een diureticum om uw urinewegen
toxine-vrij te houden en kan ook de pH-niveaus die bacteriële groei ontmoedigen veranderen. Dit is zeer nuttig voor mensen die vaak last
hebben van UTI (urineweginfectie). En zoals eerder vermeld, citroenen helpen bij het spoelen van afval uit je spijsverteringskanaal en
reinigt  je dikke darm.

10. Antibacteriële en antivirale eigenschappen

Citroenen hebben antibacteriële en antivirale eigenschappen. Ze helpen de griep te bestrijden, verkoudheid, en kalmeren een zere keel.
Omdat mensen die dagelijkse hun citroen water drinken krijgen ze elke dag minder kans om deze te klachten te krijgen.

11. Slijm vermindering

Citroenwater helpt bij het verminderen van slijm en slijmvorming. Mensen die koemelk drinken zijn vaak gevoeliger voor de productie van
slijm. Dus het starten van uw dag met citroenwater kan zeker helpen om slijm te verminderen als je (nog) niet klaar bent om zuivel-vrij te gaan.

12. Frisse Adem

Citroenen verfrissen je adem en bestrijden mondbacteriën. Hoewel citroenen geweldig zijn voor uw algehele mondgezondheid, vermijd
het drinken of het gebruik van onverdund. Het citroenzuur kan eroderen tandglazuur, dus niet je tanden poetsen met het, maar gebruik
een glas citroenwater in plaats daarvan.

13. Boost Brain Power

De hoge niveaus van kalium en magnesium vertonen gunstige effecten op onze hersenen en zenuwgezondheid. Citroenwater kan je
de boost geven die je nodig hebt om depressie en stress te bestrijden. Het creëert mentale helderheid en meer focus, waardoor het
een geweldige drank is voor studenten of mensen met drukke en stressvolle banen.

14. Anti-kanker

Citroen antioxidanten zijn niet alleen om uw huid te beschermen tegen veroudering, maar ook het risico van verschillende vormen van
kanker te verminderen. Ze zijn groot in het neutraliseren van zuren ook. Kanker houdt ervan om te groeien in een zure omgeving.
Alkaliseer uw lichaam dit helpt om kankercellen te laten groeien en kan het risico op het krijgen van kanker in de eerste plaats te
verminderen.

15. Vrij van Cafeïne

Veel mensen zijn in staat om af te stappen van cafeïne door het vervangen van hun ochtend koffie door lauw citroenwater.
Het geeft een soortgelijke energie boost om je lichaam wakker en energiek te stimuleren zoals een kopje koffie zou doen.

Hoe maak je citroenwater

Het maken van citroenwater is super eenvoudig. Het duurt minder dan 5 minuten van uw kostbare ochtendtijd.
Knijp of pers gewoon een halve citroen in lauw water. Als je meer weegt dan 75 kilo, gebruik dan een hele citroen.

Waarom lauw (of kamertemperatuur) te gebruiken in plaats van koud of warm water om deze helende ochtenddrank te drinken?
Nou, warm of koud water kost meer energie om te verwerken, dus je eerste glas in de ochtend moet lauw of bij kamertemperatuur
zijn om langzaam je lichaam wakker te maken en voor een kick start in de spijsvertering.

Als je van de smaak houd, voel je dan vrij om meer citroenwater toe te voegen aan uw dieet tijdens de rest van de dag, koud of warm.
Het draagt bij aan uw dagelijkse waterbehoefte, is minder vervelend dan gewoon water, en voegt veel voordelen voor lichaam en geest toe.

Vakliteratuur



5 April 2021
Over Boron ofwel Borium dit is een belangrijk Mineraal!

Net als Silicium is Boron, Borium en ook wel Borax genoemd een onbekend mineraal met hele belangrijke eigenschappen. Boron is van
groot belang bij het elimineren in het lichaam van schimmels, bacteriën, virussen en hun afvalstoffen zoals ammoniak. Het heeft een
ontgiftende werking omdat het zich bindt met onder andere lood, kwik en arsenicum. Het is een bestanddeel van chemo
en antibiotica vanwege zijn werking en dat terwijl het niet of nauwelijks in onze bodem aanwezig is. Boron
binnenkrijgen via voeding is lastig. Boron zou in groene groenten moeten zitten en in pectine,
appelsap, bier, pruimen, rozijnen, noten, rauwe honing en hennepzaad, mits de
bodem rijk is aan Boron. Dat is vooral het geval bij vulkanische grond.

Boron gaat een stapeling van calcium, koper en fosfor tegen in het bloed. De vitaminen
K, A en D zijn ervan afhankelijk om goed te functioneren. In de vele haarmineralenanalyses die
ik inmiddels heb gezien is vrijwel altijd een tekort aan Boron te zien maar wel veel te hoge uitscheiding
van Calcium. Dat laatste is vaak een teken van verzuring en ophopingen van calcium in de weefsels. Boron
kan hierbij de helpend hand bieden. Boron is van invloed op ons hormonale stelsel en verhoogd de aanmaak van
testosteron, oestrogeen, Sam-e, D-Ribose en NADH. Die laatste drie zijn onder andere van invloed op de energieproductie
in de cellen en het tegengaan van gevoelens van neerslachtigheid. Geen wonder dat Boron een handje kan helpen om beter te
slapen, bij angst en bij een hoge bloeddruk.

—————-//—————-

Boron is samen met Silicium preventief bij osteoporose en opvliegers bij vrouwen in de overgang. Het is noodzakelijk voor de wondheling,
het korte termijn geheugen en gebitsproblemen. Boron en Silicium versterken elkaar in hun werking, wat betekent dat alle
bovenstaande effecten van Boron extra ondersteund worden als er ook Silicium bij wordt gesuppleerd. Als Boron
extra wordt toegevoegd dan gaan bepaalde andere mineralen waaronder Magnesium en Selenium
beter hun werk doen. Dat kan tot gevolg hebben dat je ze ook harder nodig hebt.

Een multi-mineralen complex heeft daarom meestal geen zin want je weet niet
zeker welke mineralen extra nodig zijn en welke niet. . Bij geen enkel mens is de mineralenbalans
gelijk en begin je met enkele mineralen toe te voegen in de vorm van een supplement dan kun je er zeker van zijn dat er
hierdoor iets gaat veranderen in het lichaam.

Wat is Borium?

Boraxverbindingen waren al in de Oudheid bekend. Ze zouden vierduizend jaar geleden al in Perzië zijn gebruikt. Als sporenelement,
borium werd echter pas in 1808 door Louis Gay-Lussac en Louis-Jacques Thénard ontdekt na ontleding van boraxzuur. Borium is net als
silicium (kiezelzuur) een van de zeventien mineralen. Dit betekent dat ons lichaam het nodig heeft om goed te functioneren. Mineralen
spelen immers, net als vitamines en aminozuren, een rol bij de opname van gezonde voedingsstoffen in onze cellen en weefsels.

Borium is een micromineraal.

Net als vitamines zijn mineralen dus onmisbaar voor de gezondheid. Ze leveren zelf geen energie, maar zijn noodzakelijk voor het
functioneren van het lichaam. Zo zorgen mineralen er bijvoorbeeld voor dat zuurstof door het lichaam wordt getransporteerd. Bovendien
zijn mineralen belang voor onze energiehuishouding. We kunnen zelf echter geen sporenelementen of mineralen aanmaken. Maar wat is
nou het verschil tussen sporenelementen en mineralen? We kunnen mineralen in in micro- en macromineralen indelen. Macromineralen
dienen we in grote hoeveelheden binnen te krijgen via onze dagelijkse voeding. Van de micromineralen oftewel sporenelementen
hebben we dagelijks slechts kleine hoeveelheden nodig. Borium of boron behoort derhalve tot de laatste categorie. Andere
voorbeelden van mineralen zijn ijzer, chroom, jodium, mangaan, zink, molybdeen en silicium.

Waar zit borium in?

Omdat we steeds vaker kant-en-klare en geraffineerde voeding eten, krijgen we van nature minder borium binnen. Bovendien is door
pesticiden en intensieve landbouw het mineraalgehalte in de bodem de afgelopen vijftig jaar enorm gedaald. Hierdoor halen we ook
minder borium uit verse producten. Er is echter goed nieuws voor vegetariërs en veganisten: in vlees zit geen borium. Het is dus
mogelijk om voldoende borium binnen te krijgen via andere voedingsmiddelen. Rijk aan borium zijn vooral wortelgroenten
als aardappelen, pastinaak en wortels. Verder bevatten de meeste fruit- en groentesoorten borium. Daarnaast treffen
we het aan in peren, appels, gedroogde pruimen, rozijnen, hazelnoten, dadels pinda’s, honing, wijn, tomaten,
biergist en peulvruchten.

Vak literatuur

Marcelius


8 April 2021

De ware oorzaak van neurologische symptomen.




In de meeste gevallen zijn neurologische symptomen een mysterie voor medisch onderzoek en wetenschap.

Als lichamelijk letsel niet is opgetreden, dan worden neurologische symptomen meestal veroorzaakt door een of meer van de meer dan
60 variëteiten van het Epstein-Barr virus, een of meer van de meer dan 30 variëteiten van het gordelroos virus, of een van de vele stammen
van herpes simplex 1 of herpes simplex 2.

Deze virussen voeden zich met kwik en andere toxines die zich in het lichaam bevinden, en ze geven neurotoxinen vrij waar het zenuwstelsel
zeer gevoelig voor is en wat leidt tot een ontsteking aan de hersenen die mysterieus lijken te zijn voor medisch onderzoek en wetenschap.
Deze neurotoxinen die virussen (zoals EBV) verdrijven na het voeden van giftige zware metalen creëren zo veel van de symptomen
dat patiënten van auto-immuunziekte ervaren.

De neurologische symptomen van fibromyalgie, MS, ziekte van Lyme, RA, Hashimoto's, en ME / CVS, evenals stand-alone symptomen
zoals vermoeidheid, pijn, tintelingen, gevoelloosheid, duizeligheid, tinnitus, oogzweer vierders, zenuwpijn, neuropathie, hartkloppingen,
brandende huid, en migraine, spasmen, rusteloosheid, rusteloze benen, spierzwakte, benauwdheid in de borst om er maar een paar te
noemen zijn een gevolg van deze neurotoxinen.

Vaak maken de virussen gebruik van eerdere verwondingen, waarbij de zenuwen verzwakt waren en waardoor de virussen en de
neurotoxinen die ze produceren lichamelijke ontsteking en ongemak kunnen creëren.

Onruststokers Voedsel, zoals eieren, melk, kaas, boter en gluten verergeren deze symptomen, net als colognes, parfums, luchtverfrissers
en geurkaarsen, die allemaal de virussen kunnen voeden die neurologische problemen versnellen. Een vetrijk/eiwitrijk dieet interfereert
met glucose die zenuwcellen kritisch nodig hebben voor verjonging.

Aanvullende informatie:

Over vitamine B12



In onze tijd is B12 hard nodig. B12 reserves nemen af met elke generatie die voorbijgaat en de tekortkomingen nemen in een alarmerend
tempo toe. In werkelijkheid, bijna iedereen heeft tekort in B12. Zelfs als je een bloedtest die laat zien dat je hoog in B12, het betekent niet noodzakelijkerwijs dat het het soort B12 je lichaam kan gebruiken. Het lichaam vertrouwt op B12 voor duizenden dagelijkse functies.

B12: Is cruciaal voor het zenuwstelsel, ondersteunt en repareert het endocriene systeem.
  
Verhoogt de mentale en emotionele gezondheid Bouwt het immuunsysteem. Beschermt tegen neurotoxinen en tegen virussen zoals EBV. Versterkt neurotransmitter chemicaliën, houdt homocysteïne niveaus laag, die helpt ontstekingen te verminderen en Is essentieel voor methylatie.

Helpt bij levercel communicatie en helpt de lever uit stagnatie te houden.Versterkt hepatocyten en alle andere levercellen, evenals leverlob bulles. Helpt voorkomen dat de bloedvaten van de levereutrofiëring . Nuttig voor elk symptoom en aandoening.

Het de beste soort supplement te nemen is B12 met methylcobalamine en adenosylcobalamine. Samen vormen ze de perfecte combinatie
om uw B12-behoeften te ondersteunen. Om te beginnen is methylcobalamine goed voor je ogen, gehoor, hart, zenuwstelsel, en bijnieren.
En adenosylcobalamin is goed voor je centrale zenuwstelsel, milt, alvleesklier, lever, en endocriene systeem. Het is van cruciaal belang
om beide soorten B12 te hebben. Ze werken als een team om te helpen met de triggers waar we mee te maken hebben op deze
planeet, de emotionele ontberingen en de fysieke strijd die we kunnen doormaken. Ze werken in combinatie om obstakels
samen te overwinnen. Het is een gecombineerde co-enzym kracht.

Vakliteratuur

Marcelius