MARCELIUS MEDIUM HEALER

Spiritualiteit, Paranormaal, Praktijk, Fyto - Orthomoleculair & Energetische behandelingen
Holistisch in balansvorming
Holistisch in Balans

Marcelius Advice


Natuurgeneeskundigen gaan er vanuit dat de mens een holistisch geheel is van lichaam, geest en ziel dat in balans is als men gezond is.
Er wordt over het algemeen gewerkt met natuurlijke middelen en methoden die al eeuwenlang overal ter wereld gebruikt worden om deze balans te herstellen zoals bijvoorbeeld kruiden, (voedings)supplementen, levensenergie, verschillende manieren van lichaamsmassage, werken met de meridianen via accupunctuurnaalden etc. Deze middelen en methoden zijn erop gericht lichaam, geest en spirit te ondersteunen om op oorzakelijk niveau ziekten en klachten te helen. Dit kan wat anders zijn dan medisch gezien genezen.

Er wordt binnen de natuurgeneeskundige praktijk niet gewerkt met synthetisch gefabriceerde medicijnen die men gewoonlijk krijgt voorgeschreven en die over het algemeen alleen symptomen van ziekten en klachten bestrijden.
Dit wil overigens niet zeggen dat de natuurgeneeskundige bij ziekten de reguliere geneeskunst afwijst, in tegendeel. Reguliere medische zorg wordt ook niet afgewezen of afgeraden als je bij een natuurgeneeskundige therapeut in behandeling bent. Natuurgeneeskunde is een aanvullende of complementaire therapie. In het meest gunstige geval is er sprake van samenwerking tussen een arts en een natuurgeneeskundige.
Helaas komt dat nog niet vaak voor.


Yin Yang in Balans

Onder Holistische Geneeskunde verstaan we elke gezondheidsaanpak en geneeskunst die uit gaat van het hele menselijke wezen.
De onlosmakelijke relatie tussen lichaam en geest, en de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie, Yin en Yang.