MARCELIUS MEDIUM HEALER

Spiritualiteit, Paranormaal, Praktijk, Fyto - Orthomoleculair & Energetische behandelingen


HotSpot


8 artikelen - HotSpotDE VERMOGENS VAN EEN EMPAAT
1-2-2021


Vaak zijn empaten mediums. Een medium gebruikt zijn intuïtieve of paranormale gaven om in het verleden, het heden en de toekomst van
iemands leven te kijken door zich af te stemmen op de geestelijke energie die de persoon in kwestie omringt. Mediums zijn afhankelijk van de aanwezigheid van een spirituele energie buiten zichzelf om accurate informatie te verkrijgen over de persoon die zij lezen. Bij het mediumschap wordt een verbinding met de overledenen gelegd om boodschappen door te geven aan de levenden. Informatie wordt rechtstreeks ontvangen
van de overledenen, engelen en geestengidsen. Er zijn vier hoofdtypen van mediumschap:

HELDERVOELENDHEID

Je voelt sterk de emoties en gevoelens van mensen, geesten, dieren en plaatsen. Je voelt deze emoties zowel in je hart als in je lichaam; je voelt
ook de aanwezigheid van geesten. Als je heldervoelende vermogens hebt:

 • Ben je zeer gevoelig voor je omgeving; je voelt gemakkelijk de stemming van een persoon of plaats.
 • Je hebt onverklaarbare lichamelijke of emotionele reacties als je naar plaatsen gaat waar grote mensenmassa’s zijn.
 • Jouw emoties veranderen plotseling wanneer je in de buurt van mensen bent of wanneer je bij iemand thuis aankomt.
 • Je weet wat mensen voelen zonder dat ze het je vertellen; je kunt zich gemakkelijk in mensen inleven.
 • Je kunt de aanwezigheid van geesten voelen.
 • Als mensen pijn hebben, kun je dat in je eigen lichaam voelen.
 • Je gebruikt de woorden “Ik voel” wanneer je gesprekken voert met anderen.
 • Je kunt dingen uit de geestenwereld proeven en ruiken.

INNERLIJK WETEN

Informatie komt spontaan naar je toe; je twijfelt er niet aan en gelooft in je ziel dat het 100 procent juist is. Deze informatie komt of in de vorm
van cijfers en feiten, of je weet gewoon de waarheid van een situatie, een vriendin/vriendin, of een carrièrepad. Als je helderziende gaven hebt:

 • Je krijgt de antwoorden op dingen en begrijpt niet hoe of waar het vandaan komt.
 • Je hebt zeer inspirerende, creatieve en heilzame ideeën.
 • Je geest staat nooit stil; je komt altijd met een nieuw idee, vooral als je aan een project werkt.
 • Je weet automatisch wanneer iemand de waarheid spreekt of niet. Je hebt de neiging de woorden “ik weet het” te gebruiken wanneer je gesprekken voert met anderen.

HELDERZIEND

Je ziet dingen als beelden in je geest of als voorkennis in dromen voordat ze zich manifesteren. Als je helderziende gaven hebt:

 • Je hebt voortdurend zeer levendige dromen.
 • Ben je erg fantasierijk en besteed je veel tijd aan dagdromen.
 • Spreek je altijd in metaforen.
 • Je kunt vormen, kleuren, beelden of voorwerpen zien wanneer je jouw ogen sluit om te slapen of tijdens meditatie.
 • Je ziet lichtflitsen, fonkelende lichtjes, of bewegingen door de hoeken van je ogen.
 • Je gebruikt vaak de woorden “Ik zie” wanneer je met anderen praat.

HELDERHORENDHEID

Je hoort boodschappen ofwel in je geest ofwel op gehoor. Voor de meeste mensen komen deze boodschappen in de vorm van telepathische communicatie, wat betekent dat de geesten een gesprek met je hebben via jouw gedachten. Je kunt een gesprek met de geesten hebben en
zij zullen antwoorden. Als je helderhorende eigenschappen hebt:

 • Je luistert meer dan je praat.
 • Je spreekt met planten en dieren omdat je gelooft dat zij met jou kunnen communiceren.
 • Je hebt vaak het gevoel dat je de ontvanger bent van telepathische informatie.
 • Wanneer je werkelijk nuttige raad geeft, vergeet je meteen wat je zei en vraagt je jezelf af hoe je aan zulke wijze informatie komt.
 • Je hoort vaak gezoem of gerinkel in jouw oren. Hetzelfde gevoel ervaar je in je oren vlak voordat ze knappen in een vliegtuig.
 • Je gebruikt de woorden “Ik hoor” als je met mensen praat.

Door hun intuïtieve aard voelen empaten zich vaak aangetrokken tot mediamieke gaven. Dit is geen natuurlijke eigenschap van een empaat,
maar dat betekent niet dat je de gave niet kunt hebben; het is in feite gemakkelijker voor een empaat om deze gave te ontwikkelen vanwege
hun gevoeligheid voor de geestenwereld. Als je voelt dat je je tot dit gebied aangetrokken voelt en je besluit dat je deze vaardigheid wilt ontwikkelen, is dat niet iets wat je licht op moet vatten, en is het cruciaal dat je een goede leraar vindt. Zoals je nu hebt geleerd, absorberen empaten alle soorten energie, zowel positieve als negatieve, en als je in contact komt met de verkeerde geest, zal die je kwellen.

Judy Dyer

Bron

Vertaling: Martien16-12-2020

Even een wat andere kijk op chakra's
Door Marcelius

Chakra is een Sanskriet term voor spinning wheel off energie, ofwel: WIEL VAN LICHT. Je chakra s zijn de kaart of energetische blauwdruk voor je fysieke Body Mind. Deze energie centra of chakra's met elkaar in verbinding door middel van circuits of stromen van levensenergie binnen uw Body Mind. Chakra balansvorming kan u helpen bij het opruimen blokkades van diep in het onderbewuste niveaus van je energie systeem. Een regelmatige beoefening van chakra afstemmingen is een reis naar zelf ontdekking. Met de praktijk zult u verhoging van de amplitude voor elk van je chakra's.Toegenomen amplitude zal sterk verbeteren van uw vitale levenskracht energie en een positieve impact op uw gezondheid en levensduur. Belangrijker door regelmatige inwijdingen zul je het hoogste Goddelijke potentieel weten te realiseren. Wat is Kundalini? De naam Yogi gaf aan ontwaken van je volledige potentieel. Kundalini wordt afgebeeld als een slang, opgerold en sluimerende bij je basis chakra.

Prana of Rainbow Light Chakra Breathing

Direct aroma inhalatie met behulp van Pranic of Rainbow Light Chakra Ademen is een van de meest effectieve manieren om van aromatherapie voordeel voor de afweging van de chakra's. Ga gemakkelijk zitten met je rug rechtop, sluit je ogen en begin om uw aandacht te richten op de chakra die je balanceert. Adem de olie of blend in, langzaam zodat uw longen te vullen met zuurstof. Je middenrif is het orgaan voor de verwerking van emoties, zodat de ademhaling is een essentieel instrument voor het loslaten van oude, stagnerende emotie.

Voel en hoor je adem in en uit aan de achterkant van je keel als je visualiseert om Prana te voeren via je kruinchakra naar beneden. Zie je chakra als een mooie wervelende bal van gekleurd licht. Visualiseer de lucht die je inademt wordt gevuld met Pranic of Rainbow licht, want het vult je longen en wordt geleverd aan uw chakra. Terwijl je uitademt ziet giftige residu, zoals bruin-grijze rook, laat je chakra. Laat alle herinneringen, gedachten of emoties, aan de oppervlakte en laat je. Sluit af met het zien van je chakra zo duidelijk, levendig levend en gezond.

DE KRACHT VAN DE AARDE


1e chakra (Muladhara of Base) DARK RED. DE AARDE STABILITEIT & VEILIGHEID

Het eerste chakra bevindt zich aan uw perineum, tussen de geslachtsdelen en anus. De bloei van deze chakra is de volwassen persoon die gestaag loopt naar hun bestemming. Lichaamsdelen: centraal zenuwstelsel, bijnieren, lymfesysteem, mannelijke reproductie, prostaat, dikke darmen, stuitbeen, sacrum, botten, tanden, nagels, benen, armen.

AROMATHERAPIE: Zoet, warm, aards, toezichthouder of herstelmaatregelen aroma's zoals Vetiver, Helichrysum, Ginger, Mirre, wierook, Ylang Ylang, Patchouli. Lichamelijke onbalans: ischias, constipatie, eierstok-, baarmoeder-, prostaat-, spataderen, rectale kanker, immuunstoornissen, aambei voorwaarden. Emotionele blokkades: uitschakeling gemeenschap, familie of jezelf. Gevoel van verlatenheid leidt tot frustratie, geblokkeerd passie, emotionele instabiliteit, onzekerheid, verdriet, verlies, depressie, conflict tussen gehechtheid en loslaten.
Affirmatie: Ik ben 1 met alles wat ik veilig vind, ik ben bemind.

DE KRACHT VAN WATER2e Chakra (seksuele / milt) WATER.  ROSE PINK ORANJE = CREATIVITEIT


De tweede Chakra is gelegen aan de basis van uw lumbale wervelkolom, halverwege tussen de navel en schaambeen. Lichaamsdelen: vrouwelijke voortplantingsorganen, blaas, dikke darmen, bekken, billen, 3e lumbale naar heiligbeen. AROMATHERAPIE: Sweet, vloeistof, citrus, afrodisiacum, toezichthouder of herstelmaatregelen aroma's, zoals Ylang Ylang, Rose, Rose Geranium, Patchouli, Helichrysum, Petitgrain, Bergamot, Tangerine, Sweet Orange. Fysieke onbalans: lumbale spanning, lage rug-en bekkenpijn, ischias, nier en blaasontstekingen, immuunziekten, chronische vermoeidheid, impotentie, frigiditeit, prikkelbare darm, kanker en diabetes, verslavingen.
Emotionele blokkades: angst, angst, zorgen, machtsstrijd, financiële en problemen op het werk, emotionele aspecten betreffende grenzen, jaloezie, wantrouwen. Affirmatie: Ik hou van mezelf en eer al het leven.

DE KRACHT VAN HET VUUR3de Chakra Manipura (Solar Plexus) BRAND EMERALD GREEN = DESIRE


Je Derde Chakra bevindt zich net boven je navel ? kracht van transformatie. In balans die je vertrouwt jezelf en neem de volledige verantwoordelijkheid voor je leven. Lichaamsdelen: het middenrif, alvleesklier, lever, galblaas, milt, nieren, bijnieren, maag, dunne darm, ribbenkast, lage thoracale naar 2de lumbale.
AROMATHERAPIE: zoet, aards, zuur, houtachtige, toezichthouder of herstelmaatregelen aroma's, zoals sandelhout, Mirre, Helichrysum , Cedarwood, Ylang Ylang, Petitgrain, Citroen
Lichamelijke onbalans: Ademhalingsstelsel, Immune, hormonale en het spijsverteringsstelsel, zweren, Galstenen, Brandend maagzuur, diabetes, hypoglycemie, Tumoren, Anorexia, Boulimia, hepatitis, cirrose, artritis.
Emotionele blokkades: slachtofferschap, behoefte aan goedkeuring, stress, woede, frustratie, angst voor verantwoordelijkheid, schuld, zorgen, twijfel, betrokkenheid kwesties.
Affirmatie: Ik ben de machtige schepper van mijn werkelijkheid en hou van mijzelf.

DE KRACHT VAN LUCHT4e Chakra Anahata (Hart) AIR zon GOLD = COMPASSIE


De vierde Chakra is gelegen net achter je hart. Kracht van de beweging. Deze chakra regelt uw communicatie systemen, met name het zenuwstelsel. Lichaamsdelen: Hart, bloedsomloop, longen, ribbenkast, thoracale wervelkolom, thymus, borsten, slokdarm, deelt met het 5e chakra armen, schouders en handen.
AROMATHERAPIE: zoet, citrus, houtachtig, zenuw kalmerend, antidepressiva, regulator of herstelmaatregelen aroma's, zoals Rose, wierook sandelhout, nardus, Ylang Ylang, Vetiver, Bergamot, Helichrysum, Neroli, Rose,Geranium
Fysieke onbalans: Hart-en vaatziekten, astma, long-en borstkanker, Thoracale wervelkolom, longontsteking, hoge bloeddruk, beroerte, angina, artritis. Emotionele blokkades: ongevoeligheid, emotioneel gesloten, passiviteit, depressiviteit, gebrek aan vergeving, verlies, rouw
Affirmatie: Ik ben onvoorwaardelijk liefdevol en accepteer mijzelf.

DE KRACHT VAN DE RUIMTE5e Chakra Visuddha (Keel) SAPPHIRE BLUE = VOORNEMEN MAKEN


De vijfde Chakra is gelegen aan de achterkant van de keel. kracht van creativiteit en zelfexpressie.
Lichaamsdelen: Mond, gebit, tandvlees, luchtpijp, het strottenhoofd, cervicale wervelkolom, schildklier, aandelen schouders, armen, handen en slokdarm met een 4e chakra.
AROMATHERAPIE: zoet, houtachtig, citrus, regulator, herstellende aroma's van wierook, sandelhout, Mirre, nardus, Petitgrain,, lavendel, Geranium, Sweet Orange, Bergamot, Helichrysum.
Gerelateerde fysieke onbalans zijn onder andere: keel, stem, tandvlees, tand problemen, TMJ, schildklier voorwaarden, het krijgen van de griep of verkoudheid, chronische infecties, allergische reacties.
Emotionele blokkades: stagnatie, obsessie, gebrek aan expressie, depressie, besluiteloosheid, angsten en fobieën.
Affirmatie: Ik ben de auteur van mijn leven De kracht van keuze is van mij.

DE KRACHT VAN HET LICHT6e Chakra Ajna (Brow of 3rd Eye) DEEP BLUE INDIGO = INTUITION


Het zesde chakra bevindt zich aan uw voorhoofd, de zetel van je Goddelijk Bewustzijn.
LICHAAMSDELEN: Hersenen en zenuwstelsel, de hypofyse en de pijnappelklier, ogen, oren, neus.

AROMATHERAPIE: Zoet, kruidig, citrus, nerving, regulator, herstellende aroma's zoals onvervalste: Petitgrain, lavendel, Neroli, Ylang Ylang, Bergamot, Wierook, Sandelhout, Mirre, Geranium, Citroen.
Gerelateerde fysieke onbalans zijn: hoofdpijn, verward denken, hersentumoren, beroertes, blindheid, doofheid, toevallen, leerproblemen, problemen met de wervelkolom, paniek, depressie.
Emotionele blokkades: angsten, fobieën, gebrek aan focus en discipline, bij gebrek aan oordeel, verwarring, nachtmerries, schizofrenie
Affirmatie: Het is veilig voor mij om de waarheid te zien.

DE KRACHT VAN GELUID7de Chakra Sahasrara (Crown) WHITE VIOLET = SPIRIT VERBINDING

De zevende Chakra is gelegen aan de kruin van je hoofd ? de kracht van het oneindige.
Lichaamsdelen: Cranium, top van het hoofd
AROMATHERAPIE: zoet, citrus, regulator, herstellende aroma's zoals Ylang Ylang, Rose, Nardus, Wierook, lavendel, Duitse Kamille, Neroli, Bergamot, Sandelhout, Citroen.
Emotionele blokkades: verlies van betekenis, of doel, verlies van de verbinding met het goddelijke, gesloten gedachten, zorgen, depressie.
Lichamelijke onbalans: musculo-skeletale systeem-en vaatziekten, huidaandoeningen, goddelijke ontevredenheid, chronische vermoeidheid, overgevoeligheid voor licht, geluid en milieu.
Affirmatie: Ik ben een met het huidige moment.

DE KRACHT VAN UNIVERSELE LIEFDE8e Chakra Universele Hart
AQUA TURQUOISE = GODDELIJKE LIEFDE


Het Achtste Chakra bevindt zich achter uw manubrium, onder de suprasternal notch.
De kracht van de Goddelijke Liefde. Lichaamsdelen: Hart, thymus, manubrium.
AROMATHERAPIE: zoet, herstellende aroma's, Rose, Neroli.
Emotionele blokkades: dissociatie en een doof gevoel.
Lichamelijke onbalans: Mysterieus, niet-reagerende ziekten
Affirmatie: Ik ben een met het Universele Hart.

Marcelius
Vak literatuur


Terug naar 432 Hz:

We luisteren naar verkeerde muziek frequentie!
Door Marcelius
13-12-2020Door gebeurtenissen in de muziekwereld te begrijpen kunnen diverse problemen in de wereld worden verholpen, waaronder sociale agressie, politieke corruptie en de afbrokkeling van sociale waarden. Rond 1940 is de standaardtoon van 440 Hz ingevoerd. Deze ontwikkeling kan worden vergeleken met de invoering van een standaardtijd op de klok. De standaardisering van de stemtoon is in de loop der jaren verder ingeburgerd geraakt in de wereld. De stemtoon van 440 Hz is in de meest uiteenlopende muzieksoorten de standaard geworden. Na de militaire commercialisatie van muziek door de Rockefeller Foundation kwam de Amerikaanse muziekindustrie tot een compromis van 440 Hz voor de bouw van muziekinstrumenten.

Monopolisering

De Amerikaanse tandarts en schrijver dr. Leonard G. Horowitz heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de muziekwereld en de invloed van 440 Hz op de mens. Door de monopolisering van de muziekindustrie worden bevolkingsgroepen over de hele wereld continu blootgesteld aan frequenties die leiden tot meer agressie, psychosociale irritatie en emotionele onbalans, waardoor mensen vatbaar zijn voor fysieke aandoeningen en steeds vaker in financiële moeilijkheden komen. Hier hebben agentschappen en bedrijven die deel uitmaken van het monopolie baat bij. Daarentegen, zo stelt Horowitz, wordt de meest natuurlijke, instinctief aantrekkelijke stemtoon van A=444 Hz (C5= 528 Hz) of liefdesfrequentie onderdrukt. Dit zijn de ‘goede trillingen’ die het plantenrijk verspreidt, die een remedie zijn tegen emotionele onbalans en sociale agressie en die door de muziekindustrie worden gecensureerd.

Revolutie

Dr. Horowitz pleit voor een muzikale revolutie om wereldgezondheid en –vrede te realiseren. Deze revolutie is al begonnen omdat verschillende musici hun muziekinstrument anders stemmen. Muziekmakers zouden volgens hem de discussie over deze feiten moeten aanwakkeren. Horowitz vindt ook dat ze zich moeten uitspreken tegen de militarisering van muziek die in het geheim wordt doorgezet. Tot slot stelt hij dat muzikanten hun instrumenten moeten stemmen door sinustonen te gebruiken die aangenaam en helend zijn.

Het menselijk lichaam bestaat voor bijna 80 procent uit water en is een vloeibare kristallen supergeleider. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat licht (fotonen) en geluid (fononen) de communicatie in en tussen cellen verzorgen. Lichamelijk herstel lijkt dus meer te maken te hebben met frequenties en muziek dan aanvankelijk werd gedacht. Veel mensen vinden moderne muziek irritant klinken. Wat weinigen beseffen is dat de standaard ISO 16 in de westerse wereld door agentschappen en bedrijven is doorgevoerd die ook akoestische oorlogsstudies deden om massahysterie op te laten treden.

Paniek

Denk aan het hoorspel The War of the Worlds, dat werd geregisseerd door Orson Welles. Het 60 minuten durende hoorspel bestond voornamelijk uit nieuwsberichten die verslag deden van een Martiaanse invasie. Dit veroorzaakte grote paniek bij veel luisteraars, die dachten dat Amerika echt aangevallen werd. Horowitz merkt op dat rijke en machtige individuen al vele honderden jaren profiteren van massahysterie en oorlogvoering. In 1770 ontwikkelde Mayer Amschel Bauer (Rothschild) zijn plannen voor de oprichting van de Illuminati. Hij zette een wereldwijd netwerk op van centrale banken dat zijn familie in het geheim beheerde.

Veel van de sociaal-economische problemen die we vandaag de dag kennen zijn terug te leiden tot invloedrijke en machtige privéorganisaties, overheden en multinationals. “Als gevolg van deze invloed,” zo schreef Thomas D. Schauf in een controversieel artikel waarin hij opriep de Federal Reserve op te heffen, “richt de westerse beschaving zich niet langer op de hogere centra van liefde, vreugde, puurheid en onbaatzuchtigheid, maar op de lagere centra van bewustzijn zoals macht, rijkdom en fysieke voldoening.”  

Chakra’sDr. Horowitz verwijst naar onderzoek door Walton, Koehler, Reid, et al., waaruit blijkt dat een toonhoogte van 440 Hz botst met de menselijke energiecentra of chakra’s. Daarbij komt dat chakra’s boven het hart bij deze toonhoogte juist worden gestimuleerd. Moderne muziek stimuleert daarmee het ego en de linkerhersenhelft, terwijl intuïtie en creatieve inspiratie worden onderdrukt.

Ook andere natuurlijke altnernatieven zoals A=432 Hz winnen aan populariteit. A=432 Hz stemt wiskundig gezien overeen met de rij van Fibonacci. Volgens de Schotse componist Brian T. Collins is er geen harmonisatie mogelijk tussen de standaard van 440 Hz en kosmische beweging, ritme of natuurlijke trilling. Beroemde musici zoals Mozart en Verdi gingen uit van een A4 met een frequentie van 432 Hz.

Deze frequentie zou op de hartchakra werken, het ‘voelen’, en kan daarom een positieve invloed hebben op de spirituele ontwikkeling van de luisteraar. De Canadese componist, pianist en muzieklerares Coreen Morsink zei dat ze zich rustiger, blijer en meer ontspannen voelde op het moment dat ze naar muziek luisterde met 432 Hz als stemtoonhoogte. Volgens onderzoeker en musicus Ananda Bosman hadden Egyptische instrumenten uit de Archaïsche periode een stemtoon van 432 Hz. Ook de oude Grieken hanteerden over het algemeen een stemtoon van 432 Hz.In de mysteriën van Eleusis is Orpheus één van de beroemdste onder de oude zangers en dichters. Hij werd ook wel als god van de muziek beschouwd en door sommigen zelfs tot de Zeven Wijzen gerekend. Zijn muziekinstrumenten hadden een stemtoon van 432 Hz.

Indoctrinatie

De wetenschap achter dwangmiddelen, culturele indoctrinatie en gedragsverandering heeft veel te maken met de huidige crises in de wereld, het stemmen van muziekinstrumenten en de media. De literatuur over de Rockefeller Foundation die dr. Horowitz heeft bestudeerd laat duidelijk zien dat het militaire, medische, petrochemische en farmaceutische kartel veel geld uittrekt voor akoestische wetenschap om geluiden te identificeren die gebruikt kunnen worden om de menigte in de hand te houden en mensen te sturen. Toen de standaardisering van de stemtoonhoogte in de westerse wereld in de eerste helft van de twintigste eeuw werd doorgevoerd door militaire en commerciële investeerders, protesteerde de Amerikaanse president Dwight Eisenhower tegen dit ‘beest’ en waarschuwde hij onze ouders dat het een bedreiging vormde voor onze ‘economische, politieke en zelfs spirituele vrijheden’.

Kuddegedrag

Zoals op televisie kan worden gezien zitten hele bevolkingsgroepen nu als schapen vast aan psycho-emotionele verslavingen. Het maakt niet uit wat het kartel via de radio en televisie verkoopt en promoot, mensen kopen het massaal. Horowitz legt uit dat muziek ons lichaam, onze gezondheid en onze psychoneuro-immunologie op een bio-energetische manier beïnvloedt. In de westerse wereld trilt het menselijk lichaam nu muzikaal en subliminaal mee met een frequentie die resoneert in harmonie met agressie. Uitgebreid onderzoek naar ‘kuddegedrag’ heeft volgens hem aangetoond dat de rijkste mensen op aarde culturele controle kunnen uitoefenen door mensen te programmeren door middel van muziek.Het archief van de Rockefeller Foundation leert ons dat het akoestische onderzoek van het leger en de technologische ontwikkelingen in de jaren dertig als doel hadden om psychosociale pathologie, kuddegedrag, emotionele onbalans en massahysterie te gebruiken tegen het volk.

Pure liefde

Daarentegen worden muzikale frequenties die worden geassocieerd met gezondheid, psychosociale harmonie en wereldvrede onderdrukt. We kunnen nu de natuurlijke frequenties laten terugkeren in de muziekwereld. De A4 met een frequentie van 444 Hz of 432 Hz is veel aangenamer, aantrekkelijker, stimulerender en verfrisserender dan de A4 met een frequentie van 440 Hz. Bovendien wordt een toonhoogte van A=444 Hz of A=432 Hz gelinkt aan genetisch herstel en pure liefde. Alternatieven voor de grote netwerken zijn nu nodig om het volk te bevrijden van de Rockefeller-Rothschild industriëlen. Veel musici, wiskundigen, natuurkundigen, artsen en zelfs genetici verwelkomen de opkomst van A=444 Hz en A=432 Hz als draaggolf van LIEFDE, die universeel uitzendt vanuit het hart van de elektromagnetische energiematrix.

WedergeboorteDeze kennis kan dienen als remedie tegen de onmogelijke problemen in de wereld, veroorzaakt door de ongekozen leiders van de economische en geopolitieke chaos. Bespreek deze bevindingen in je omgeving, verwerp de militarisering van muziek en stem je instrumenten opnieuw. De muzikale poorten die de wedergeboorte van de aarde en harmonisatie vergemakkelijken wachten op jouw visie en activisme.

Lees de studie Musical Cult Control: The Rockefeller Foundation’s War on Consciousness Through the Imposition of A=440 Hz Standard Tuning

Marcelius

Vakliteratuur

432Hz - 528Hz is zuiver!
13-12-2020
Door Marcelius

Een gezonde pijnappelklier is belangrijk!
Om de controle over je eigen leven terug te krijgen en leugens door te kunnen prikken zijn een gezonde pijnappelklier en een goede geestelijke gezondheid een belangrijke voorwaarde. Vandaag de dag komen wetenschap en spiritualiteit steeds meer samen en bieden ons sleutels aan. Vele geheimen zijn openbaar geworden. Een daarvan is het belang van een schone pijnappelklier. De pijnappelklier of epifyse is gelegen in het geometrische centrum van de hersenen. Dit correleert met de locatie van de grote piramide van Giza in het geometrische centrum van de continenten op aarde.

De pijnappelklier werd door volken uit de Oudheid het derde oog genoemd. Het zou magische krachten hebben. Dat is misschien de reden waarom de Franse filosoof Descartes de pijnappelklier de zetel van de ziel heeft genoemd, wat we de ‘mind’ of geest noemen. De pijnappelklier reageert op licht en speelt diverse rollen bij het menselijk functioneren. De klier maakt twee hormonen aan, serotonine en melatonine en Dimethyltryptamine. De hormonen reguleren een reeks biologische processen, die verband houden met de waak- en slaaptoestand.

Melatonine reguleert het zogenaamde circadiaans ritme (een ritme van ca. één dag) en het grotere met jaargetijden samenhangende ritme. Melatonine wordt in de nacht, gedurende de slaap, losgelaten in de bloedstroom. Ook gedurende meditatie scheidt de pijnappelklier melatonine af. Serotonine is een chemische stof die veelvuldig in de natuur aanwezig is, o.a. in pruimen en bananen. Serotonine is een neurotransmitter die invloed heeft op je stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust.

Gedurende het ouder worden verkalkt de pijnappelklier meestal. De melatonineproductie vermindert dan eveneens. Deze verminderde melatonine productie wordt daarom in verband gebracht als de veroorzaker van het verouderingsproces. De pijnappelklier kan door belasting vanuit het milieu en stress worden aangetast: door ongewoon sterke ritmische lichtprikkels, straling, magnetische velden, grote temperatuurverschillen, grote hoogte, voedingstekorten en dagelijkse stress.

De pijnappelklier van dieren bevat magnetisch materiaal en zorgt ervoor dat zij kunnen navigeren. Het is een “magneto-ontvanger” die zich afstemt op magnetische velden op aarde en in de lucht. Wellicht is de klier bij mensen verantwoordelijk voor een onbewust navigatiesysteem?
Elektromagnetische velden onderdrukken de werkzaamheid van de pijnappelklier en verminderen de melatonine productie. EMF kunnen er dus voor zorgen dat het biologische ritme wordt verstoord.

Schoonmaken van de pijnappelklier
Het schoonmaken van de pijnappelklier wordt belangrijk wanneer je toegang wilt krijgen tot multidimensionale perceptie. De pijnappelklier maakt DMT aan wanneer ze volledig werkzaam is. Een ontwaakte epifyse geeft je toegang tot bewust uittreden, astraal reizen, andere dimensies ontdekken en helderziendheid. Wanneer de pijnappelklier ontwaakt kan men een soort druk voelen in de basis van de hersenen. Ook een hoofdtrauma kan de activatie van het derde oog tot gevolg hebben. Hoewel de fysieke functie van de epifyse bij wetenschappers lang onbekend is gebleven, hebben mysteriescholen altijd geweten, dat deze klier ter grootte van een gedroogde erwt (nauwelijks 200 milligram), de deur is tussen de materiële en spirituele wereld.

MARCELIUS
Vak literatuur
Stop met het absorberen van negatieve energie van anderen!

13-12-2020
Marcelius
Het empathisch vermogen om emoties van andere mensen te herkennen en te voelen, daarin bestaat het nadeel om de negativiteit van de anderen om je heen absorberen. Wanneer dit gebeurt, kan het vermogen om te functioneren aanzienlijk worden beïnvloed. Het absorberen van andermans negatieve energie kan net zo giftig zijn als inname van ongezond voedsel en dat is zeer vermoeiend. Dus leer om te voorkomen dat dit gebeurt.

WEES SELECTIEF OVER DE MENSEN DIE JIJ TOELAAT IN JOU LEVEN

Accepteer dat niet iedereen je zal mogen, en nee je hoeft geen vrienden te worden met iedereen die je ontmoet. Je hoeft jezelf niet onder druk te zetten om vriendschappen te sluiten met iedereen die je tegenkomt. Natuurlijk wil je wel beleefd zijn, maar vertrouw op je intuïtie bij het ontmoeten van nieuwe mensen en voorkom het gevoel dat je nodig tijd door moet brengen met mensen, alleen maar omdat je hen hebt leren kennen door associatie. Bovendien, als je merkt dat je het vaak nodig hebt om te ventileren over een persoon of een vriend die altijd negatief is over het leven, of het gevoel dat iemand in je leven regelmatig gebruik maakt van je of onaardig is tegen je, dan is het tijd om afstand te creëren. Sommige vriendschappen of relaties zijn gewoon niet goed voor je, en je moet in staat zijn om dat te accepteren. Zodra je dat doet, dan kan je de vrienden en kennissen die hun negativiteit spuien dumpen. Leren om los te laten en nee te zeggen tegen mensen die je tijd niet verdienen betekend meer aandacht voor degenen die er wel toe doen.

Probeer niet iedereen tevreden stellen

We hebben allemaal maar een beperkt aantal uren in een dag, dus wees selectief aan wie je tijd besteed. Verspil geen tijd aan mensen die niet om jou lijken te geven, of die het je moeilijk maken geven. Focus op het ontwikkelen van relaties die op natuurlijke wijze gedijen, in plaats van bezig te zijn met mensen tot wie je van nature niet aangetrokken voelt.

Pas op voor Energie Vampieren
Zoals reeds vermeld, kan je bestaande vrienden die altijd negatief over het leven zijn hebben, maar weet dat sommige mensen nog veel giftiger zijn. Deze soorten kunnen energie vampiers worden genoemd, omdat ze je leeg zuigen van alle positieve energie en je achter laten met al hun negativiteit. Dat is wat hen in leven houdt. Pas op voor energie vampiers die altijd gebruik maken van negatieve woorden en negatieve emoties en deze bij jou te dumpen. Wees alert op die “vrienden” die alleen maar pessimistisch taal gebruiken of je behandelen als een klankbord voor hun negatieve gevoelens. Je bent waarschijnlijk al hun negativiteit aan het absorberen elke keer dat je ze ziet.

Verantwoordelijk zijn voor jezelf

Jij bent de enige persoon die de controle heeft over hoe jij je voelt. In elke situatie heb je de keuze van de manier waarop jij reageert en wat jij doet. Sommigen zeggen dat het jaren van training vergt om je gevoelens te beheersen, maar het begint allemaal met het bewustzijn dus besef wat jou te doen staat! En dit kan jij nu tot uiting brengen door gedisciplineerd te oefenen. Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf betekent dat jij moet beginnen met je bewust zijn van hoe jij je voelt wanneer er bepaalde mensen om je heen zijn. En dan niet bang zijn om actie te ondernemen. Als je tijd doorbrengt met iemand die maakt dat jij je slecht voelt of je afmat, dan is het tijd om direct afstand te creëren tussen jou en die persoon. Wees geen slachtoffer, omdat jij de kracht hebt om die manier te bepalen waarop jij het leven wilt ervaren. Je zal meer positiviteit en minder negativiteit absorberen en als je echt nadenkt over hoe mensen, plaatsen en situaties je laten voelen om vervolgens actie te kunnen ondernemen om dat te veranderen in wat jou dient.

BRENG TIJD ALLEEN DOOR


Om een of andere reden is de westerse samenleving gekomen tot een samenleving die nogal denigrerend doet over persoonlijke kenmerken zoals introversie, verlegenheid, etc. Echter, tijd alleen, en de persoonlijke ontwikkeling die gebeurt in deze tijd deze kan heel genezend en regenererend zijn. Voor sommigen is eenzaamheid heel moeilijk want het is een tijd waarin een persoon begint om echt te kijken naar wat er gebeurt met hun eigen zelf. Toch is het nodig om de bewustwording te ontwikkelen die je nodig hebt om te bepalen wanneer je negatieve energie absorbeert en om wie in jouw leven een energie-vampier is en om deze te kunnen identificeren.

MARCELIUS

Vakliteratuur17-12-2020
Het menselijk lichaam bestaat uit licht.
Door Marcelius
Het klinkt misschien wat vergezocht dat ons lichaam licht uitstraalt. De bio fotonen die het menselijk lichaam uitzendt zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar kunnen wel met moderne instrumenten worden gedetecteerd. Het blijkt dat cellen van veel levende organismen bio fotonen gebruiken om te communiceren.

Een studie uit 2010 toont aan dat communicatie tussen cellen door middel van bio fotonen is vastgesteld bij onder meer planten, bacteriën en nier cellen. Ook ons DNA zendt licht uit en zou zelfs afhankelijk zijn van bio fotonen. Bio fotonen zijn elementaire deeltjes die worden uitgezonden door een biologisch systeem. Men vermoedt dat ze het resultaat zijn van het energiemetabolisme in onze cellen. De hoeveelheid bio fotonen die wordt uitgezonden blijkt net als ons metabolisme te variëren. Het oppervlak van ons lichaam bevat cellen die in staat zijn om energie en informatie uit ultraviolette straling op te slaan.

Onderzoekers schreven in 1993 in het Journal of Photochemistry and Photobiology dat menselijke cellen een efficiënt systeem bevatten om fotonen te vangen. De wetenschap begint te erkennen dat het menselijk lichaam energie en informatie uit zonlicht kan ontvangen en uitzenden. Er wordt steeds meer onderzoek verricht naar de invloed van de zon en de maan op fotonenstraling.

Een studie heeft laten zien dat de getijdenkracht, die wordt veroorzaakt door de zon en de maan, bepaalde eigenschappen van plantengroei op aarde reguleert. Zelfs onze intenties zijn gebaseerd op bio fotonen, zo blijkt uit een stuk in het tijdschrift Investigación clinica getiteld ‘Evidence about the power of intention’. De kracht van de intentie kan worden gezien als een gedachte om iets te bereiken. Gedachten kunnen alles om ons heen beïnvloeden, waaronder ook mensen.

Lichtdeeltjes (bio fotonen) die worden uitgezonden door ons lichaam lijken de drijvende kracht achter intenties te zijn. Onze intenties opereren als coherente frequenties die in staat zijn om moleculaire structuren of materie te veranderen. Het is aangetoond dat de energie van gedachten de omgeving kan veranderen.

Kortom: wij zijn meer dan de atomen en moleculen waar ons lichaam uit bestaat.
Wij zijn wezens die licht uitzenden, communiceren met licht en bestaan uit licht.

MARCELIUS

Vakliteratuur


21 Kenmerken van een ontwakende ziel.
16-12-2020

Door MarceliusOmdat het soms moeilijk kan zijn om dit te begrijpen of herkennen volgen hier 21 punten die kenmerkend zijn voor een ontwakende ziel. Je kunt het toeschrijven aan een wereldwijde verandering in bewustzijn, een punt waarop we zijn aangeland als gevolg van evolutie of aan andere oorzaken, maar het is een feit dat er overal ter wereld mensen zijn die intense persoonlijke veranderingen meemaken en het gevoel hebben dat hun bewustzijn groeit en groter wordt. Het kan moeilijk zijn om dit soort persoonlijke veranderingen te begrijpen of herkennen en daarom volgen hier 21 punten die kenmerkend zijn voor een ontwakende ziel, of een “empath” zoals ze ook wel worden genoemd.

1) Openbare ruimtes ervaar je soms als overweldigend. Omdat de muren tussen onszelf en de ander langzaam verdwijnen, hebben we nog niet echt geleerd om onderscheid te maken tussen onze eigen energie en die van iemand anders. Als de algemene stemming van de menigte kuddeachtig of negatief is, dan kunnen we dit onmiddellijk voelen en hebben we de neiging om ons in onze eigen ruimte terug te trekken.
Als we dan onze batterijen opnieuw hebben opgeladen, hetzij door meditatie, door tijd in de natuur door te brengen of gewoon door ontspannen te zitten, dan zijn we weer klaar om mensen tegemoet te treden. In persoonlijke relaties voelen we vaak de emoties van de ander alsof ze van onszelf zijn. Het is belangrijk om dit hogere gevoel van empathie te hebben, maar we moeten leren dat die ander recht heeft op zijn of haar eigen emoties. We kunnen dus empathie voelen en die emoties observeren, maar we moeten ons realiseren dat ze niet allemaal aan ons toebehoren. Sociale invloeden kunnen onze innerlijke wijsheid beïnvloeden of temperen.

2) We “weten” dingen zonder dat we deze intellectueel kunnen beredeneren. Vaak wordt dit intuïtief bewustzijn genoemd, we hebben “aha” momenten en inzichten die enkele van de meest complexe theorieën of fenomenen op deze wereld kunnen verklaren. Sommige van de meest briljante geesten op onze aarde “weten” gewoon dingen. Naarmate we ons bewustzijn meer vertrouwen zal dit sterker worden. Dit is de tijd
waarin we met ons hart “denken”. Onze onderbuikgevoelens worden niet langer genegeerd. Onze dromen worden voorspellend en uiteindelijk zullen onze bewuste gedachten dat ook worden.3) Televisiekijken, het lezen van de meeste mainstream media zoals kranten en veel Hollywood films gaan ons tegenstaan. De gedachten wereld achter de creaties van veel, zo niet alle programmering op televisie en in de bioscoop, is weerzinwekkend. Het maakt van mensen producten en
het promoot geweld. Het vermindert onze intelligentie en verdooft onze natuurlijke empathische reacties op iemand die pijn lijdt.

4) Ons voorliegen is bijna onmogelijk. We weten misschien niet welke waarheden er precies voor ons verborgen worden gehouden, maar we kunnen wel vertellen dat er iets niet klopt. We weten ook dat er andere emoties spelen zoals pijn en liefde, dan die zichtbaar zijn. Anderen zijn
een open boek. We zijn niet getraind in contra spionage, we observeren alleen en we "weten". We pakken lichamelijke signalen op en we kijken
in ogen en weten wat wordt gevoeld.

5) We kunnen symptomen oppakken van je verkoudheid, net zoals mannen die last hebben van misselijkheid ’s ochtends als hun vrouwen zwanger zijn. Sympathiepijn, hetzij lichamelijk of emotioneel is iets dat we vaak meemaken. We zijn geneigd emoties te absorberen via de solar plexus, de zonnevlecht. Deze plek die ook wel derde chakra wordt genoemd, bevindt zich direct onder de ribbenkast, in de maagstreek. Hierdoor kunnen we soms spijsverteringsproblemen tegenkomen. Het is daarom belangrijk dat we goed geaard zijn, dit kan helpen om ons emotionele centrum te herstellen. Op blote voeten is een uitstekende manier om te aarden.

6) We zijn geneigd op te komen voor bijvoorbeeld de underdog, mensen zonder stemmen en zij die neergeslagen zijn door de matrix. We zijn erg mededogend en deze uitgestoten zielen hebben vaak meer liefde nodig. Mensen voelen ons liefdevol hart en vaak vertellen totale vreemdelingen ons hun hele levensverhaal of komen bij ons met hun problemen.

7) Als we niet leren hoe we goed onze grenzen kunnen afbakenen, kunnen we heel gemakkelijk moe worden van de emoties van anderen. Energievampiers komen op ons af zoals vliegen op stroop, dus moeten we extra waakzaam zijn om onszelf op bepaalde tijden te beschermen.

8) Helaas nemen gevoelige mensen of “empaths” vaak hun toevlucht tot alcohol of drugsmisbruik om een aantal van hun emoties te
blokkeren en om zichzelf te beschermen tegen de pijn van anderen.

9) We worden allemaal genezers. We bewegen ons op een natuurlijke manier naar de geneeskrachtige gebieden zoals accupuntcuur, reiki,
Qi-Gong, yoga en massage enz.. We weten dat er een collectieve behoefte bestaat aan genezing en dus doen we ons best om die te bieden
in de vorm die het beste bij ons past. We trekken onszelf ook terug van “traditionele” geneeswijzen om onszelf te genezen. We geven de
voorkeur aan natuurlijke voeding, kruiden en een holistische geneeswijze als de manier om iedere kwaal te lijf te gaan.

10) We zien mogelijkheden voordat anderen die zien. Ongeveer zoals toen de kerk tegen Copernicus zei dat hij het mis had toen hij beweerde dat de planeten om de zon draaien. Wij weten dingen die de grote massa weigert te geloven. Onze geesten zijn lichtjaren verder in ontwikkeling.11) Wij zijn creatief. Wij zingen, dansen, schilderen, vinden dingen uit of schrijven. We hebben onvoorstelbare fantasieën.

12) Wij hebben meer tijd alleen nodig dan de doorsnee mens.

13) We kunnen gemakkelijk verveeld raken, maar we zijn heel goed in het onszelf vermaken.

14) We hebben grote moeite met dingen doen die we niet willen of niet leuk vinden. We geloven echt dat het leven bedoeld als
een uiting van vreugde. Waarom tijd verspillen met iets waar je een hekel aan hebt. Het is niet dat we lui zijn, we zijn kieskeurig.

15) We zijn ermee geobsedeerd de waarheid aan het licht te willen brengen. Zoals kleine kinderen die zeggen, “Dat is niet eerlijk”,
willen wij alles wat niet klopt rechtzetten en wij geloven dat alles wat daarvoor nodig is, opvoeding is. We doen ons best om
datgene wat niet te verklaren is, uit te leggen en proberen antwoorden te vinden op de diepere vragen van het leven.

16) We hebben moeite om de tijd goed in de gaten te houden. Onze fantasieën nemen ons vaak op sleeptouw, waardoor een
dag als een minuut en een week als een dag kan voelen.
  
17) We verafschuwen routine.

18) We hebben meestal een geweldige hekel aan autoriteit(en).
  
19) We zijn meestal vriendelijk, maar als jij egoïstisch of onbeschoft bent, zullen wij niet veel tijd met jou doorbrengen. Ook willen we zo snel mogelijk weg zijn bij mensen die vol zijn van zichzelf. We “begrijpen” mensen niet die ongevoelig zijn voor gevoelens of meningen van anderen.

20) We kunnen vegetariër of vegan zijn omdat we een bepaalde energie voelen in het voedsel wat we eten, zoals dat van een dier dat wreed is geslacht. We willen geen negatieve energie eten.

21) We lopen met onze emoties te koop en vinden het moeilijk om te doen alsof alles goed is terwijl dat het niet is. We vermijden confrontaties. Maar, we zijn stilletjes bezig om de wereld te veranderen op een manier waar je nauwelijks iets van merkt.

Het bovenstaande zijn 21 kenmerken van een ontwakende ziel en een geheugensteuntje
om niet te vergeten hoe belangrijk bewustzijn is in deze interessante tijden.

Marcelius

Vakliteratuur
KLEUREN & INVLOEDEN
Door Marcelius
27-12-2020

Rood is het vuurelement.

Vuur is voor alle levende wezens belangrijk want zonder warmte zou geen enkele beweging of activiteit mogelijk zijn.

 • Rood vertegenwoordigt psychologisch gezien warmte, vuur, warmbloedige, boosheid, humeurigheid, gevaar en vernietiging.
 • Rood stimuleert, prikkelt en werkt als een irriterend middel. Rood geeft iemand een gevoel van kracht.
 • Rood kan het verziende individu helpen egocentrisch te worden. In dit geval trekt het rood het ik terug naar zichzelf en dat is
  belangrijk, omdat deze mensen teveel op de buitenwereld en te weinig op zichzelf gericht zijn. Rood wordt ook toegepast om
  de extraverte persoon terug in zijn schulp te krijgen.
 • Rood verhoogt fysieke energie en weerstand.
 • Rood geeft vitaliteit en stabiliteit.
 • Rood stimuleert geaardheid, spontaniteit en passie.


Groen


Basiseigenschappen lichamelijk:   

 • Groen werkt in op het sympathische zenuwstelsel; het verlicht de spanning in
  de bloedvaten en verlaagt de bloeddruk.
 • Groen verwijdt de haarvaten en roept een gevoel van warmte op.
 • Groen werkt emotioneel stabiliserend en stimuleert de slijmafscheiding.
 • Groen werkt als een slaapverwekkend middel op het zenuwstelsel in en is
  bruikbaar bij slapeloosheid, uitputting en geïrriteerdheid.
 • Groen wordt geacht de kleur van vitamine B1 te zijn.
 • Groen bouwt spieren en weefsels op.
 • Groen werkt desinfecterend, doodt kiemen en bacteriën en is een antiseptisch middel.

Groen

Basiseigenschappen psychisch:

 • Groen is een negatieve kleur en is noch zurig noch alkalisch en kan worden gebruikt waar blauw heilzaam werkt.
 • Zowel lichamelijk als mentaal werkt groen verkoelend, sussend en kalmerend. Op uitgeputte mensen zal groen
  aanvankelijk een gunstige invloed uitoefenen, maar zal na enige tijd bij hen toch in vermoeidheid resulteren.
 • Groen is een minnedrank en een seksueel tonicum.
 • Groen werkt emotioneel kalmerend. Bij emotionele storingen het hoofd met groen behandelen
 • Groen maakt het etherisch lichaam losser en gelijkmatiger. Groen is de kleur van energie, jeugd, groei,
  onervarenheid, vruchtbaarheid, hoop en nieuw leven.
 • Groen is de kleur van nijd, jaloezie en bijgeloof.  
 • Groen verhoogt communicatie en sociaal karakter.  
 • Groen ondersteunt aanvaarding en liefde.
 • Groen geeft balans en harmonie.


Blauw
Basis eigenschappen lichamelijk:   

 • Blauwe stralen verhogen de stofwisseling en de vitaliteit.  
 • Blauwe stralen bevorderen de groei.
 • Blauwe stralen vertragen de werking van het hart en zijn daarom goed toepasbaar bij hartkwalen.  
 • Blauw werkt in het bijzonder op het bloed in en heeft een opwekkend effect.  
 • Blauw heeft antiseptische eigenschappen en doodt bacteriën, het vermindert en beheerst ettervorming.  
 • Blauw vermindert zenuwachtige opwinding.  
 • Blauwe stralen zijn zeer fijn, hebben een groot doordringend vermogen en zijn bij uitstek geschikt bij
  ontstekingen, waarop ze een kalmerende en verkoelende invloed hebben.  
 • Blauw trekt slagaderen, aderen en haarvaten samen en verhoogt daarmee de bloeddruk. Blauwe stralen
  zijn zeer fijn, hebben een groot doordringend vermogen en zijn bij uitstek geschikt bij ontstekingen.  
 • Blauw is de harmoniebrengende evenwichtherstellende kleur die de bloedstroom weer op een normaal
  niveau kan brengen wanneer het bloed overactief en ontstoken is.

Blauw

Basis eigenschappen psychisch:

 • Blauw werkt verkoelend, kalmerend en ontnuchterend.  
 • Blauw is koud, elektrisch en heeft samentrekkende invloeden.  
 • Blauw is heilzaam bij te grote opwinding.
 • Blauw is heilzaam in gevallen van manische depressiviteit in de manische fase (rood voor de depressieve fase).  
 • Blauw werkt bij emotionele klachten kalmerende dan groen.
 • Blauw ontspant de geest en geeft creativiteit.  
 • Blauw werkt gunstig bij lichamelijke en psychische bijziendheid, want het richt het ik naar buiten, waardoor het
  individu zich bewuster van zijn omgeving wordt en in betere harmonie met zijn omgeving kan leven. Het wordt
  gebruikt om de introverte persoon uit zijn schulp te halen.  
 • Blauw is de kleur van de waarheid, toewijding, rust en oprechtheid.
 • Blauw is de kleur van de intuïtie en de hogere geestelijke vermogens.  
 • Blauwe stralen kunnen na een behandeling van 10 minuten vermoeien en lichte depressie veroorzaken.


GeelBasiseigenschappen lichamelijk:

. Geel is uitstekend voor de zenuwen en de hersenen, het stimuleert de motoriek en draagt bij aan de opbouw van de zenuwen.

 • Gele stralen beschikken over positieve magnetische stromen, die de zenuwen versterken en de hersenen stimuleren.  
 • Geel oefent een stimulerende, zuiverende en eliminerende werking uit op de lever, de ingewanden en de huid, geel verleent
  kracht aan het spijsverteringskanaal.  
 • Geel zuivert de bloedstroom; geel activeert het lymfatische zenuwstelsel.  
 • Geel brengt de milt tot rust en is een purgerend, wormverdrijvend en galafdrijvend middel.

Geel

Basiseigenschappen psychisch:

 • Geel is psychologisch gezien heilzaam bij moedeloosheid en melancholie.
  Voor de mensen uit de oudheid was geel de levensbrengende kracht.
 • Geel suggereert plezier, vrolijkheid, vreugde.
 • Geel verhoogt vrolijkheid en humor.
 • Geel geeft persoonlijke kracht.
 • Geel stimuleert intelligentie en logica.  
 • Geel ondersteunt zonnigheid en creativiteit.


Violet


Basiseigenschappen lichamelijk:

 • Violet stimuleert de milt.  
 • Violet beperkt de motorische en lymfatische zenuwen.
 • Violet onderdrukt hartkloppingen.
 • Violet voedt het bloed in de bovenste hersenen.
 • Violet zuivert het bloed en bouwt witte bloedlichaampjes op.
 • Violet handhaaft het lichaamsgewicht tussen natrium en kalium
  (er is sprake van dat tumoren niet kunnen groeien in een kaliummilieu)  
 • Violet is goed voor de groei van de botten.

Violet

Basiseigenschappen psychisch:

 • Violet is uitstekend geschikt voor het tot rust brengen of bedwingen van de uitwassen van geestelijke gestoordheid.  
 • Violet reguleert de prikkelbaarheid van gezonde mensen en houdt overmatige honger binnen de perken.  
 • Violet is een inspirerende en spirituele kleur. Leonardo da Vinci heeft ooit gezegd " De meditatiekracht kan onder violet
  licht dat door een glas in lood raam van een stille kerk valt tien maal zo groot zijn ".  
 • In de Oosterse filosofie reguleert violet het centrum van het hoofd en wordt deze kleur de Duizendbladige lotus genoemd.  
 • Violet verhoogt artistieke kwaliteiten.  
 • Violet geeft verbeeldingskracht en grenzeloze stromingen.
 • Violet versterkt intuïtie en meditatie.


Oranje
Basiseigenschappen lichamelijk:

 • Oranje heeft een kramp tegengaande werking; gebruik oranje voor spierkrampen en alle andere krampen.  
 • Oranje bevordert de calciumstofwisseling in het lichaam en versterkt de longen. Spectroscopisch gezien is
  oranje de kleur van calcium.
 • Oranje verdient aanbeveling bij abnormale perforatie van de maag en kan tevens als braakmiddel worden gebruikt.  
 • Oranje stimuleert de melkproductie na de geboorte van een kind.
 • Oranje stimuleert en verhoogt de polsslag, maar oefent geen invloed uit op de bloeddruk. Oranje heeft invloed op
  de milt en de pancreas en bevordert de assimilatie en de bloedsomloop.

Oranje

Basiseigenschappen psychisch:

 • Oranje combineert lichamelijke energie met mentale kwaliteiten.  
 • Oranje maakt de energie vrij van de milt en de pancreas.  
 • Oranje is de kleur voor ideeën en mentale concepten.
 • Oranje versterkt het etherische lichaam, verlevendigt de emoties en schept een algemeen
  gevoel van welbehagen en opgewektheid en/of symboliseert warmte en voorspoed.  
 • Oranje is de kleur van warmte, vuur, wilskracht en tijdelijke macht.  
 • Oranje versterkt creativiteit en optimisme.  
 • Oranje verhoogt enthousiasme en plezier.
 • Oranje stimuleert het uiten van emoties.
 • Oranje geeft productiviteit.


Indigo
Basiseigenschappen lichamelijk:

 • Indigo stimuleert de bijschildklieren en onderdrukt de werking van de schildklier.  
 • Indigo zuivert de bloedstroom.  
 • Indigo is elektrisch, verkoelend en ontnuchterend.
 • Indigo bouwt de witte bloedlichaampjes in de milt op.
 • Indigo vermindert of stopt overmatige bloedingen.
 • Indigo is goed voor de spierspanning.
 • Indigo reguleert de pijnappelklier.

Indigo

Basiseigenschappen psychisch:

 • Indigo kan als een verdovend middel effectief werken en volledige ongevoeligheid te weeg brengen.
  Het betreft hier geen vorm van hypnose.  
 • Indigo reguleert de buitenzintuiglijke stromen van de subtiele lichamen.  
 • Indigo beïnvloedt het zien, horen en ruiken op het lichamelijke, emotionele en spirituele vlak.
 • Indigo zou de kleur zijn van zichtbaar paars of rodopsine (staafjes rood), dat noodzakelijk is voor het
  zien van voorwerpen en het onderscheiden van vormen.  
 • Indigo geeft toewijding en innerlijke vrede.  
 • Indigo verhoogt kalmte en eerlijkheid. Indigo stimuleert intuïtie en verbeeldingskracht.  
 • Indigo versterkt liefde en waarheid.

Marcelius

Vakliteratuur